Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 11/02/2022

Συνολικά 473 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), καθώς και των τοπικών Τμημάτων Τροχαίας σε παγκύπριο επίπεδο.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθησαν μεταξύ των ωρών 6 το πρωί χθες με 6 το πρωί σήμερα, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 129 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και άλλες 67 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Επίσης, προέκυψαν άλλες 19 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Εξάλλου, συνολικά 74 οδηγοί φορτηγών / λεωφορείων, καταγγέλθηκαν για μη ορθή χρήση ταχογράφου.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και 62 καταγγελίες που έγιναν και αφορούσαν οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλόλητας. Τέλος, άλλοι 122 οδηγοί καταγγέλθηκαν για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

 

dialogos.com.cy

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis