Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:31 | 07/10/2015

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που επέβαλε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για την υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του καγκελάριου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, προκάλεσαν μία πρωτοφανή κινητοποίηση στο Αστυνομικό Μέγαρο, που μεταξύ 10 το πρωί και 5 το απόγευμα σχεδόν… άδειασε!

Το ίδιο διάστημα, όμως, η πόλη ήταν κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού και είναι χαρακτηριστική η σοβαρή καταγγελία του πολίτη Θέμη Δεμερτζή, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου μέρα μεσημέρι στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, όπου εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό που τράκαρε το μηχανάκι του και εις μάτην περίμενε την ανταπόκριση της Αστυνομίας στην κλήση του.

Αφού είδε και απόειδε περιμένοντας ο κ. Δεμερτζής, τραυματισμένος πήγε ο ίδιος (!) στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλει μήνυση, αλλά έξαλλος διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ούτε καν ο υπάλληλος που κάνει καταγραφή των μηνύσεων! Η «έκρηξή» του στο «Ε», λοιπόν, είναι απόλυτα δικαιολογημένη…

Η άφιξη ουσιαστικά δύο πρωθυπουργών στη Μυτιλήνη, αφού εκτός απ’ τον Αλέξη Τσίπρα επρόκειτο χθες να έρθει στο νησί και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, προκάλεσε ουσιαστικά πανικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που διαμόρφωσε σε όλα τα σημεία από τα οποία επρόκειτο να περάσει ο πρωθυπουργός με τον Αυστριακό καγκελάριο, επιστράτευσαν σχεδόν όλη την αστυνομική δύναμη της Λέσβου, που αναπόφευκτα απ’ ό,τι φαίνεται χθες… υπολειτουργούσε.
 
Το τρακάρισμα, η εγκατάλειψη και η… αναμονή!
Ο Θέμης Δεμερτζής ήταν ο άτυχος που διαπίστωσε ότι σχεδόν όλη η Αστυνομία χθες ήταν επιφορτισμένη με τη φύλαξη του πρωθυπουργού. Και αυτό γιατί, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ενεπλάκη σε τροχαίο στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη, όταν το μηχανάκι του χτυπήθηκε από έναν οδηγό ενός Honda Civic χρώματος μπλε.

Ο κ. Δεμερτζής, με εκδορές και… κουτσαίνοντας από την πτώση του, προσπάθησε να έλθει σε συνεννόηση με τον οδηγό, ο οποίος όμως προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων στο συμβάν έβαλε μπρος και τον εγκατέλειψε!

Το θύμα τότε κάλεσε την Αστυνομία στο τηλέφωνο, αλλά αφού πέρασε ώρα και αυτή δεν εμφανιζόταν, δεν άντεξε την αναμονή και αποφάσισε εξαγριωμένος να πάει ο ίδιος στο Αστυνομικό Μέγαρο στα Υφαντήρια για να υποβάλει μήνυση στον οδηγό που τον τράκαρε.

Εκεί όμως τον περίμενε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, αφού το Μέγαρο ήταν σχεδόν… άδειο και ένας αστυνομικός υπάλληλος έκανε το λάθος, βλέποντάς τον και τραυματισμένο, να του ζητήσει λίγη υπομονή μέχρι να βρεθεί υπάλληλος για να συντάξει τη… μήνυση!

«Δεν υπάρχει Αστυνομία»!
«Είναι αδιανόητα πράγματα. Είμαι έξαλλος. Είμαι πολίτης αυτής της χώρας εγώ; Περιμένω τραυματισμένος να έρθει η Αστυνομία στο σημείο του ατυχήματος και δεν έρχεται και έρχομαι ο ίδιος εδώ για να μη βρω κανέναν!

Αν ήμουν όμως μετανάστης, φαντάζομαι μέχρι και… τεχνητή αναπνοή θα μου κάνανε! Κι όλα αυτά για να προσεχθεί ο πρωθυπουργός μας, δεν υπάρχει Αστυνομία για τους πολίτες!» κατήγγειλε έξαλλος -και δικαιολογημένα- ο κ. Δεμερτζής στο «Ε».

Και θρασύτατη κλοπή στην Ελευθερίου Βενιζέλου!
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, εκτός από το συμβάν με θύμα τον κ. Δεμερτζή και ενώ όλη η πόλη ήταν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, λίγο πριν τις 12 δύο άγνωστοι δράστες άρπαξαν από μία γυναίκα την τσάντα της μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών και καταστηματαρχών.

Η θρασύτατη κλοπή -ειδικά σε μία ημέρα που η Μυτιλήνη έμοιαζε οπλισμένη σαν αστακός- έγινε στην Ελευθερίου Βενιζέλου και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τους καταστηματάρχες. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 45 ετών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχοντας τραυματιστεί ελαφρά από την πτώση της στο έδαφος, προσπαθώντας να συγκρατήσει την τσάντα της…

 

emprosnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis