Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΡΙΖΑ
18:28 | 06/09/2022

«Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;», ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η εφημερίδα αποκαλύπτει «ένα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων», καθώς «σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως... αντιφρονούντες μπήκαν στον "πάγο", άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator». 

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή "από μέσα"».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως «τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας, μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων». Υπογραμμίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis