Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 28/08/2022

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 25-8-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υπεξαιρέσεις, απάτες και απάτες με υπολογιστή κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος προφασιζόμενος την αναζήτηση εργασίας και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, προσέγγιζε ιδιοκτήτες πρακτορείων τυχερών παιγνίων και επιτύγχανε την πρόσληψή του ως εργαζόμενος σε αυτά.

Διαβάστε επίσης

Στη συνέχεια και αποκτώντας πρόσβαση στο ταμείο, αφαιρούσε το χρηματικό ποσό που ήταν διαθέσιμο και παράλληλα καταχωρούσε για λογαριασμό του δελτία στοιχημάτων διαφόρων παιγνίων μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς να καταβάλλει το χρηματικό τίμημα.

Στις αξιόποινες αυτές πράξεις προέβαινε κατά την πρώτη ημέρα εργασίας και πριν προλάβει να υπογραφεί η σχετική σύμβαση εργασίας, όπου θα απαιτείτο να προσκομίσει τα έγγραφα ταυτοποίησης του και αποχωρούσε άμεσα.

Επιπλέον, όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, αφαιρούσε το καταγραφικό μηχάνημα του συστήματος επιτήρησης των πρακτορείων, ώστε να μην υπάρχει καταγραφή της παρουσίας του στο χώρο.

Επιπρόσθετα και σε περιπτώσεις που κάποιο από τα δελτία που κατέθετε κέρδιζε, μετέβαινε σε άλλο πρακτορείο και το εξαργύρωνε.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -20- περιπτώσεις υπεξαιρέσεων και απατών που διαπράχθηκαν σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis