Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:39 | 29/10/2022

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 25-10-2022 στο Μαραθώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα, 27χρονος ημεδαπός για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 27χρονος ξημερώματα της ίδιας ημέρας, αφού χτύπησε το κουδούνι της πόρτας από οικία ημεδαπής, με την οποία έχει συγγενική σχέση, της άρπαξε το κινητό τηλέφωνο με χρήση σωματικής βίας, τόσο σε βάρος της ίδιας, όσο και του ανήλικου τέκνου που κρατούσε στην αγκαλιά της, τραυματίζοντας τους.

Διαβάστε επίσης

Η παθούσα την ακολούθησε και προσπάθησε να επανακτήσει το κινητό της τηλέφωνο, με τον 27χρονο να πυροβολεί με καραμπίνα στον αέρα, να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του και να διαφεύγει.

Επιπρόσθετα, όπως εξακριβώθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιους Εισαγγελείς.

Από την συνεχιζόμενη προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα, Σπάτων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σχετικά με τη δράση του 27χρονου, εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς σε Αρτέμιδα, Σπάτα και Παλλήνη.

Κατά τη διερεύνηση υποθέσεων διαρρήξεων-κλοπών από Ιερούς Ναούς στις ανωτέρω περιοχές κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Φεβρουαρίου έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 27χρονος και έτερος 19χρονος ημεδαπός και την 27-10-2022 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι κατά τις νυχτερινές ώρες διερρήγνυαν θύρες ή παράθυρα των ναών και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από το παγκάρι και άλλο κυτίο χρημάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν και κοσμήματα-αναθήματα από εικόνες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis