Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 05/04/2022

Οι έλεγχοι των στελεχών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής είναι καθημερινοί με σκοπό τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Μία τετοια περίπτωση έλαβε χώρα την 30-3-2022 όπου συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ο συγκεκριμένος οδηγός κατηγορείται ότι της μεσημβρινές ώρες της ημέρας που συνελήφθη , επιβίβασε  2  πελάτισσες έξωθεν Νοσοκομείου, με προορισμό κάποια περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά την αποβίβαση, απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο.

Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από αυτές διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας  3  φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Τελικά, ο οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ περαιτέρω του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.400 ευρώ.

Επιπρόσθετα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του δια βίου, συνεπεία της καθ’ υποτροπή, ( 3  φορές) μέσα σε διάστημα πέντε  ετών, παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis