Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 29/12/2021

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απάτη.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε (20.000) ευρώ και κοσμήματα, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Στη συνέχεια η συλληφθείσα, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε από την παθούσα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και κοσμήματα (δαχτυλίδι, μενταγιόν, σταυρό).

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν προχθές το απόγευμα την δράστιδα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την συνέλαβαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην συλληφθείσα και σε σταθμευμένο όχημα της έξω από το κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (8.850) ευρώ,
  • (36) χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • Πληθώρα κοσμημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο,

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της δράστιδας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη το χρηματικό ποσό των (4.680) ευρώ και πλήθος κοσμημάτων όπως βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες κ.α. . Οι αστυνομικοί απέδωσαν σε μια από τις παθούσες μέρος των κοσμημάτων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από την τελευταία.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 14/12/2021 έως 26/12/2021, διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία, ακόμα τέσσερις απάτες, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Ο δράστες αφαίρεσαν συνολικά από τις παθούσες το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημα της κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis