Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 06/10/2021

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και οι επισταμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, απογευματινές ώρες χθες (05-10-2021), στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που τελέστηκαν τον Ιούνιο του 2017, στη Γαλλία.

Ειδικότερα , ο συλληφθείς κατηγορείται ότι, μαζί με έντεκα (11) ακόμη άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, είχαν μεταφέρει 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα με ιστιοφόρο, ποσότητα που εκφόρτωσαν σε παραθαλάσσια περιοχή της Γαλλίας. Από τις έρευνες των Γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018. Ο ρόλος του 35χρονου συλληφθέντα συνίσταται στη στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες “αποστολές” μέσω θαλάσσης, ενώ σημειώνεται ότι έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis