Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:43 | 12/06/2016

Επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα χθες (11-06-2016), ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Συμμορίας και της Διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (11-06-2016), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν στον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν τον 32χρονο άντρα, ο οποίος αφίχθη από Αθήνα συνοδεύοντας (19) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν, με σκοπό να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο αστυνομικών της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβε στην Αθήνα τον 28χρονο συνεργό του, ο οποίος είχε καθορίσει τον χρόνο τέλεσης της διακίνησης, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα κατέβαλε έκαστος μεταφερόμενος.

Από την περαιτέρω έρευνα , προέκυψε ότι, οι διακινητές χρησιμοποιώντας φορτηγά που πραγματοποιούν εμπορικά δρομολόγια στο εξωτερικό, θα μετέφεραν τους (19) αλλοδαπούς εκτός Ελληνικής επικράτειας, με ενδιάμεση στάση την π.Γ.Δ.Μ , όπου θα λάμβαναν από έκαστο μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ενώ οι αλλοδαποί θα συνέχιζαν προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis