Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
08:59 | 23/06/2022

Συνελήφθησαν με εντάλματα, μεσημβρινές ώρες της 20-6-2022 σε Άνω Λιόσια και Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί 31 και 30 ετών, για ένταξη σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επιπρόσθετα κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για τα ίδια αδικήματα 24χρονος ημεδαπός μέλος της ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2021 είχαν συγκροτήσει συμμορία και δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου, προέβαιναν σε κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε..

Διαβάστε επίσης

Κινούμενοι με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της εγκληματικής ομάδας στις παραπάνω περιοχές, αναζητούσαν οχήματα συγκεκριμένου τύπου και μάρκας και μόλις τα εντόπιζαν, τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εξαρτήματα και όργανα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν και ολόκληρα τα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 6 κλοπές που τελέστηκαν από την εν λόγω εγκληματική ομάδα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εξαρτήματα οχημάτων (καντράν, οθόνη, διαγνωστικό μηχάνημα λειτουργιών οχήματος, εγκέφαλοι αυτοκινήτων και προφυλακτήρας),
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερα βιντεοεπιτήρησης,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • φυσίγγιο και
  • πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, και επιπρόσθετα ο 31χρονος για παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis