Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:31 | 11/09/2020

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Σάμου:

Ομολογουμένως είναι πολύ θλιβερό το γεγονός, ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, συνέβη άλλο ένα συμβάν ανάμεσα σε εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς και τον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Σε αυτό που συνέβη τον Ιούνιο του 2019 εντός του δικαστικού μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου, όπου ο αστυνομικός είχε την ατυχία να μην κατέχει γνώσεις χειρισμού του κλιματιστικού του χώρου, ήλθε να προστεθεί και το συμβάν της 4ης Σεπτεμβρίου 2020 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Σάμου, με τους αστυνομικούς που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένου στον εν λόγω χώρο, να βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, όταν υπήρξε διαφωνία για τη στάθμευση του υπηρεσιακού-κρατικού οχήματος της προαναφερόμενης μεταγωγής κρατουμένου, με το ιδιωτικό όχημα του εν λόγω εισαγγελικού λειτουργού, με εκφράσεις από πλευράς του εισαγγελικού λειτουργού που δε συνάδουν με το θεσμικό του ρόλο.

Συμπεριφορές άκρως απαξιωτικές και ταπεινωτικές, οι οποίες επαναλαμβάνονται και μάλιστα δημοσίως, αφενός δεν θεωρούνται ατυχή γεγονότα και αφετέρου προκαλούν λύπη μα και ταυτόχρονα αγανάκτηση σε κάθε Έλληνα αστυνομικό και πόσο μάλλον όταν προέρχονται από εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι πασιφανέστατα μας θεωρούν εργάτες τους και όντα χωρίς καμία αξιοπρέπεια και υπόσταση.

Ως Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, που απαξιώνουν το δημόσιο λειτούργημα μας και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να μας αφήσουν άπραγους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι επαγγελματίας, έχει κύρος και αξιοπρέπεια, αξίες τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε.-

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

 

Ο Γεν . Γραμματέας

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis