Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:09 | 28/08/2015

Ο επιχειρηματίας από τον Πειραιά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τακτοποιούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να πληρώσει μέσω διαδικτύου την εταιρία με την οποία συνεργαζόταν στο εξωτερικό προκειμένου να εισάγει τα απαιτούμενα εμπορεύματα.

Οι χάκερς όμως καραδοκούσαν και εν αγνοία του υπέκλεψαν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς του. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ως συνεργάτες από το εξωτερικό αντ’ αυτού και έδωσαν τον δικό τους αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Και θα είχαν αρπάξει πάνω από 2.000 ευρώ αν την τελευταία στιγμή ο ίδιος δεν αντιλαμβανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν διαπιστώσει ότι μόνο τους τελευταίους 3 μήνες περίπου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν εξαφανίσει οι χάκερς με τον συγκεκριμένο τρόπο από επιχειρήσεις, οι οποίες εξαιτίας των τραπεζικών προβλημάτων, κάνουν τις πληρωμές εισαγωγής εμπορευμάτων από το εξωτερικό μέσω ίντερνετ.

Οι απάτες στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου παίρνουν μεγάλες διαστάσεις και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιχειρούν να θωρακίσουν τις πάνω από 630.000 εμπορικές επιχειρήσεις. Έτσι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα feelsafe με στόχο την ασφαλή διαχείριση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και μέσω κινητού τηλεφώνου με την αντίστοιχη εφαρμογή. Οι επιχειρήσεις θα ενημερώνονται καθημερινά από τους αστυνομικούς για απάτες και χάκερς, ενώ θα υπάρχει ειδική εφαρμογή όπου απλά με το πάτημα ενός κουμπιού σε πραγματικό χρόνο ο χρήστης θα ειδοποιεί την αστυνομία για ύποπτη συναλλαγή που εντοπίζουν στην ψηφιακή αγορά.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis