Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 25/07/2021

Για δεύτερη ημέρα έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική που δίνει μάχη σε αρκετά πύρινα μέτωπα, με τους ισχυρούς ανέμους να πνέουν σε όλη τη χώρα. Τα κυριότερα μέτωπα μαίνονται σε Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Αργολίδα. 

Εκκένωση χωριού στην Αργολίδα

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, η φωτιά στην Αργολίδα είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει, ενώ έχει δοθεί εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια.

Χαλκίδα: Τρία χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή

Φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Βαθροβούνι της Χαλκίδας, στις 3:30 το μεσημέρι. Από πολύ νωρίς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την κατάσταση. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου ενώ επιχειρούν αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πολύ γρήγορα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς σε μια περιοχή που έχει λίγη βλάστηση και απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή.

«Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα συμπεραίνει «ήδη έχουμε αποφύγει τα δύσκολα με την ενεργοποίηση που είχαμε».

Σαλαμίνα: Απειλούνται σπίτια

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στη Σαλαμίνα. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος . Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγ. Νικολάου από το ύψος της Λ. Ρέστη και στην Λ. Φανερωμένης από το ύψος της Λ. Δημοκρατίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που προκαλούν ανησυχία, καθώς η φωτιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis