Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
07:59 | 22/05/2022

Λίγες ημέρες μετά την παρουσία της ως άρχουσα του αγώνα στο Βόλος - ΟΦΗ, η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε αγώνα της Superleague, Ελένη Αντωνίου, μίλησε στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Η Ελένη Αντωνίου από την ΕΠΣ Αχαϊας αφού βραβευτεί ως η κορυφαία διαιτητής της Super League 2, επελέγη από την ΚΕΔ / ΕΠΟ και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για να σφυρίξει το Βόλος - ΟΦΗ στα play outs γράφοντας Ιστορία ως η πρώτη φορά γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει αναμέτρηση της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας.

Η κυρία Αντωνίου φιλοξενήθηκε στο «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» όπου μίλησε για την παρουσία της ως άρχουσα του αγώνα και την αποδοχή που χαίρει από ποδοσφαιριστές, το πώς χειρίζεται τα σχόλια από την κερκίδα και για τους τρεις ρόλους που «υπηρετεί» ως μητέρα τριών παιδιών, αστυνομικός και ρέφερι σε υψηλό επίπεδο.

Ερωτηθείσα για το πως ένιωσε με τον ορισμό της στο Βόλος - ΟΦΗ, τόνισε: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ ευτυχισμένη, δικαιώθηκαν οι κόποι μου μετά από 19 χρόνια στον χώρο. Ξεκίνησα από 18 χρονών. Η ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον κ. Κλάτενμπεργκ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να διευθύνω αγώνα της πρώτης κατηγορίας. Επειδή εργάζομαι πολύ σκληρά γι αυτό που αγαπάω, με παρακολουθούν.»

Για το πως δέχθηκαν οι συνάδελφοί της αυτή την αναγνώριση: «Ήταν πολύ ευμενή τα σχόλια, πολύ θετικά, γιατί αυτοί σαν άνδρες και αστυνομικοί κάποιοι και πατεράδες, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι. Χάρηκαν πάρα πολύ γιατί και μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει αυτό το δύσκολο έργο»

Για το αν οι ποδοσφαιριστές πειθαρχούν στις υποδείξεις της: «Οι γυναίκες διαιτητές στον χώρο έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πίσω. Οι παίκτες είναι εξοικειωμένοι με την γυναίκα στο ποδόσφαιρο και την εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Έχω αποδοχή. Βραβεύτηκα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ως η καλύτερη διαιτητής της Superleague 2, όταν έχεις αποδοχή από τους ποδοσφαιριστές νιώθεις πιο άνετα μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου»

«Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο έργο σου, δεν πρέπει να ακούς την κερκίδα. Να μπαίνεις μέσα, να είσαι σοβαρός, να κρίνεις τις παραβάσεις και να μην ασχολήσε με τους γύρω σου. Δεν με επηρεάζουν καθόλου. Μας αντιμετωπίζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά»

«Ο συνδιασμός τριών ρόλων μαζί είναι δύσκολος. Είμαι μητέρα τριών παιδιών, μάχιμη αστυνομικός και σε πολύ υψηλό επίπεδο στη διαιτησία, οπότε έχοντας κοντά τον σύζυγό μου ανταπεξέρχομαι καλύτερα»

gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis