Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 18/11/2015
 
Δυο Σύροι που έφτασαν προχθές στην Κω από τα τουρκικά παράλια θεωρήθηκαν ύποπτοι κατά τον έλεγχο καταγραφής και ταυτοποίησης, έγινε έλεγχος σε αποσκευές και αντικείμενα που είχαν μαζί τους και αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός σε ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική και ΕΛ.ΑΣ.
 
Στον έλεγχο που έγινε στα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες κουκουλοφόρων του ISIS, σημαία του χαλιφάτου, φωτογραφίες με όπλα, ενώ ο ένας από τους δυο φωτογραφίζεται με μια σημαία του ISIS.
 
Σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες έγινε άμεσα έλεγχος για πληροφορίες σε βάρος τους, ωστόσο δεν προέκυψε πως είναι γνωστά μέλη του ISIS, δεν καταζητούνται δηλαδή επισήμως.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι δύο άνδρες σε ανάκριση που ακολούθησε τη σύλληψή τους δήλωσαν αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ωστόσο δεν παραδέχθηκαν ότι είναι τζιχαντιστές μέλη του ISIS.
 
Αν και δεν είναι στη λίστα των καταζητούμενων του ISIS κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να είναι μέλη άλλης ένοπλης ομάδας που μάχεται στην περιοχή και έτσι ο κόκκινος συναγερμός παραμένει.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το εντοπισμό τους και τον έλεγχο οι δύο άνδρες είχαν προλάβει να νοικιάσουν δωμάτιο στο νησί.
Στον χώρο έγινε έλεγχος για πιθανά ευρήματα που συνδέουν τους δύο άνδρες με τον ISIS, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι οι δύο Σύροι φαίνεται να διαθέτουν μια οικονομική άνεση τους καθιστά ακόμη πιο ύποπτους.
 
paraskhnio.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis