Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 15/10/2021

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, κ .Σανιδά Παρασκευά.

Πριν από οποιαδήποτε υπηρεσιακής φύσεως συζήτηση, επικεντρώσαμε στην ανάγκη να υπάρχει και να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός σε όλο το υφιστάμενο προσωπικό που εργάζεται σε υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου Αττικής και φυσικά σε όλο γενικότερα το προσωπικό των υπηρεσιών που προΐσταται.

Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια Συνδικαλιστικών και όχι μόνο, αγώνων και προσπαθειών, αστυνομικοί να αποτελούν «υποκείμενο» αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς που σχετίζεται με ύβρεις και υποτίμηση του έργου που επιτελούν αλλά κυρίως της ίδιας της προσωπικότητάς τους.

Ακολούθως τέθηκαν επί μακρόν θέματα που αφορούν :

Το τεράστιο έλλειμμα προσωπικού στις περισσότερες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α, θέμα που ανέδειξε εγγράφως πρωταρχικά το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ζητώντας την λήψη εκτάκτων μέτρων, συνεχίζει να υφίσταται παρά την τοποθέτηση της πλειοψηφίας των νέων συναδέλφων, αφού ο αριθμός που απαιτείται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των υπηρεσιών είναι πολλαπλάσιος!

Η εμπλοκή αστυνομικών και αστυνομικών μονάδων σε σταθερούς στόχους καθημερινά αυξάνεται, με κίνδυνο να επανέλθουμε σε φαινόμενα προηγούμενων ετών, διαλύοντας ολόκληρες υπηρεσίες, άσχετες με το αντικείμενο της φρούρησης σταθερών στόχων για την ικανοποίηση αλλότριων με την αποστολή τους υποχρεώσεων.

Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα είναι καθηλωμένες αρκετές μονάδες και από τη ΔΙ.ΑΣ. και από τις Ο.Π.Κ.Ε, και δεν παραλείψαμε την αναφορά μας στην για μήνες και μέχρι σήμερα, ενασχόληση τους με καθήκοντα πυρασφάλειας και ελέγχου φρεατίων υδάτων.

Είναι βέβαιο ότι οι εκάστοτε Ηγεσίες στο παρελθόν δημιούργησαν συνθήκες ανισοκατανομής του εισοδήματος των συναδέλφων, γεγονός που εγείρει το αίσθημα απόδοσης δικαίου για υπηρεσίες πρώτης γραμμής, με ιδιαίτερες συνθήκες ενάσκησης καθηκόντων. Μία εξ αυτών είναι η ΔΙ.ΑΣ. για την οποία ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να συμβάλει στην προσπάθεια μας για έμπρακτη στήριξή της. Ο κ. Γενικός μας διαβεβαίωσε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis