Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 16/04/2022

«Στο Ηράκλειο συνάντησα τον Κωνσταντίνο. Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκης, εκ γενετής τυφλός, πηγαίνει σε σχολεία και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Μου είπε ότι θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα. Και ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με γνώρισε με τον δικό του τρόπο. Θα είμαι δίπλα του όπως μπορώ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Κωσταντίνος είναι εκ γενετής τυφλός, πηγαίνει σε σχολεία του Ηρακλείου και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Για παράδειγμα, τους δείχνει το μπαστούνι του, πώς ο ίδιος κινείται με αυτό ενώ το κρατούν για λίγο και οι ίδιοι οι μαθητές, και έχει μαζί του κομπιουτεράκι και ρολόι για να τους δείχνει πώς γράφει και διαβάζει.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τού ζήτησε αν γίνεται να τον «ψηλαφίσει» στο πρόσωπο για να καταλάβει πώς είναι ο κ. Μητσοτάκης στην όψη, κάτι που έγινε όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στις φωτογραφίες.

Επίσης ο Κωνσταντίνος είναι αθλητής της ποδηλασίας και είπε στον πρωθυπουργό ότι θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς.

Προπονείται με «πιλότο», δηλαδή με κάποιον άλλον που οδηγεί το τιμόνι του (διπλού) ποδηλάτου. Κάνει πετάλι και ο ίδιος συμμετέχοντας σαν ομάδα με τον «πιλότο» του στον αγώνα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis