Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 03/09/2017

Στην Κω το Σάββατο το απόγευμα (2/9/2017) στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κοκορόσκου, μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Θέμη Καλαμάτα και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β' Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Κυδωνάκη.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τους δύο Προέδρους να τηρούν το εθιμοτυπικό και να ανταλλάσουν αναμνηστικά δώρα. 

Αρχικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Θέμης Καλαμάτας προσέφερε στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Β΄Δωδεκανήσου μία εικόνα του Αγίου Αρτεμίου προστάτη Αγίου των Αστυνομικών, για να λάβει στην συνέχεια από τον κ. Κυδωνάκη μία κορνίζα με τον όρκο του Ιπποκράτη την οποία και δέχτηκε με μεγάλη χαρά και έκπληξη ο κ. Καλαμάτας αφού ο όρκος του Ιπποκράτη έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον όπως τόνισε και συγχρόνως ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα αφού λαμβάνει ένα τέτοιο δώρο ευρισκόμενος στο πάντα φιλόξενο νησί του Ιπποκράτη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ν. Αιγαίου κ. Καλαμάτας στο πλαίσιο της συνάντησης ανέφερε τα εξής: " Η σημερινή συνάντηση είναι καθαρά ουσιαστική και καθόλου επικοινωνιακή καθότι είναι χρέος της Ένωσης των Αξιωματικών του Νοτίου Αιγαίου όσο και της Ένωσης των Αστυνομικών της Β' Δωδεκανήσου να εκτιμά και να αναγνωρίζει τις προσπάθειες του προσωπικού στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Αντώνη Κυδωνάκη.

Ιδιαίτερα στην Κω όπου τα τελευταία 2 χρόνια ως ΕΛ.ΑΣ. ζήσαμε δύσκολες στιγμές, πρώτον με το ζήτημα του μεταναστευτικού το έτος 2015, όπου οι Αστυνομικοί εργάστηκαν με πίστη και αφοσίωση αλλά και πατριωτισμό. Καθότι η Κως κινδύνευε να αλλάξει η φυσιογνωμία της εξαιτίας των αθρόων μεταναστευτικών ροών που είχαν ξεπεράσει ως σύνολο το καλοκαίρι του 2015 το σύνολο του πληθυσμού της δημοτικής ενότητας Κω.

Το δεύτερο γεγονός στο οποίο οφείλω να αναφερθώ, είναι οι ενέργειες που έγιναν μετά τον σεισμό, όπου η ΕΛ.ΑΣ. εργάστηκε και συνεργάστηκε με όλες τις αρχές και τους φορείς του νησιού. Και η συνεργασία αυτή κατά την άποψή μας αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ελλάδα μετά από καταστάσεις κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης.

Ως εκ τούτου αναγνωρίζοντας το βαθύ αίσθημα του καθήκοντος των Αστυνομικών της Β' Δωδεκανήσου η ένωση μας δηλώνει ότι θα είναι αρωγός και βασικός συνεργάτης του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Β' Δωδεκανήσου κ. Κυδωνάκη με στόχο μία καλύτερη Αστυνομία στην Β' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου όπου αυτός εκπροσωπεί.''

Με την σειρά του τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Κυδωνάκης λέγοντας τα εξής: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Καλαμάτα για την παρουσία του και να αναφέρω ότι ο αγώνας των Αστυνομικών είναι κοινός και οφείλουμε να είμαστε ο ένας δίπλά στον άλλον και όχι απέναντι διότι τα προβλήματα είναι κοινά και ενώνουν τους Αστυνομικούς προς ένα κοινό σκοπό.''

Κλείνοντας ο Αστυνομικός Διευθυντής της Β' Δωδεκανήσου κ. Κοκορόσκος έλαβε τον λόγο και τόνισε από την πλευρά του τα εξής: ''Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αυτή η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Καλαμάτα και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β' Δωδεκανήσου κ. Κυδωνάκη πραγματοποιείται σήμερα εδώ στο γραφείο μου και είμαι σίγουρος ότι η σημερινή συνάντηση των δύο Προέδρων έχει ειλικρινή και ανιδιοτελή σκοπό. 

Υπηρετώ 5 μήνες στην Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και οφείλω να πω πως έχω άξιο συμπαραστάτη στην προσπάθεια που κάνω τον Πρόεδρο κ. Κυδωνάκη. Οφείλω δε να επισημάνω ότι σέβομαι και εκτιμώ όλο το προσωπικό και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είτε είναι ανώτεροι είτε κατώτεροι στο αξίωμα διότι όλοι υπηρετούμε κοινές αξίες και μαχόμαστε καθημερινά για έναν κοινό σκοπό. Τέλος εκτιμώ ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αρχή μίας συνεργασίας που θα έχει διάρκεια δια βίου.''

dsc_0536

dsc_0530

 

vimatisko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis