Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 02/12/2016

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Διευθύνσεως παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αριστείδη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανδρέα, του Αστυνομικού Διευθυντή Δ.Α. Βοιωτίας κ.ΤΣΑΤΣΗ Μιχαήλ, του προεδρείου της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, των Διοικητών των υπηρεσιών και Αξιωματικών της Δ.Α. Βοιωτίας.

 Εκ μέρους της Ενώσεως μας μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα κάτωθι:

1)  Η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός που έχει προκληθεί στους συναδέλφους ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου "Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας" με το οποίο παραβιάζονται συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα των Αστυνομικών, ακόμα και αυτά του ιατρικού απορρήτου. Τονίσθηκαν τα κυριότερα σημεία της από 17/11/2016 ανακοινώσεως της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με το εν λόγω νομοσχέδιο, της οποίας ο κ.Αρχηγός ήταν ήδη γνώστης τονίζοντας ότι το τεκμήριο αθωότητάς ισχύει  για όλους και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω θέμα.

2)   Κατατέθηκε η πρόταση για έκδοση  ‘’μνημονίου ενεργειών’’ των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία σε κέντρα φιλοξενίας (hot spots) ώστε να προβλέπονται σαφείς οδηγίες-εντολές για κάθε είδους εμπλοκή που ενδεχομένως παρουσιάζεται, ώστε να αποφεύγεται τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία διαταγών. Ο κ.Αρχηγός άκουσε με ενδιαφέρον την ανωτέρω πρόταση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει.

3)   Η αναγκαιότητα των συχνών εκπαιδεύσεων του Αστυνομικού προσωπικού ώστε αυτό να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση-κίνδυνο παρουσιασθεί. Ο κ.Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού θα εκκινήσουν άμεσα.

4)   Η ανάγκη ικανοποιήσεως του πάγιου αιτήματος της Ενώσεώς μας για δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα, καθώς επίσης και οι ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο κ.Αρχηγός γνωρίζει τα εν λόγω θέματα πλην όμως τόνισε ότι λόγω των γενικότερων ειδικών συνθηκών που επικρατούν, η ικανοποίησή τους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

 

                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

                          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                               ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis