Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 15/04/2022
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχο κ. ΚΩΣΤΑΖΟ Πρωτοσίλαο και με τον Διευθυντή της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πειραιά, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σερβέ Παναγιώτη.
 
Τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε:
 
1. Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και της πληθώρας αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού, σε υπηρεσίες εκτός Πειραιά.
 
2. Τη μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013. Μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.
 
3. Τη μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Προσωπικό και την σταδιακή αύξηση τους.
 
4. Την επικινδυνότητα και μεταστέγαση των υπηρεσιών του κτιρίου της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, που όπως έχουμε ξανά τονίσει και αναδείξει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, «το κτίριο χρήζει εκτεταμένων στατικών ενισχύσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες σήμερα κανονιστικές διατάξεις περί στατικότητας ».
 
5. Τη μη τήρηση των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, μέτρα ασφαλείας και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης.
 
6. Την φύλαξη ευπαθών στόχων και την καταστρατήγηση του Π.Δ 141/1991.
 
7. Τη διπλή νυχτερινή εργασία από κάποιες υπηρεσίες.
 
8. Tην ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στις οποίες υπάγονται περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος κατά την καλοκαιρινή περιόδο.
​Τονίσαμε ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους συναδέλφους να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους τόσο σε ψυχικό όσο και σωματικό επίπεδο.
 
​Τόσο ο κ. Ταξίαρχος όσο και ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα και δεσμεύτηκαν να δώσουν τις δέουσες εντολές – οδηγίες προς τους Διοικητές των υφιστάμενων Υπηρεσιών για την επίλυσή τους, τονίζοντας την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, τις αποσπάσεις και τον υπέρογκο αριθμό μέτρων που διατάζονται. Επίσης τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στο ζήτημα του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της ενδεχόμενης μεταστέγασής του.
 
​Καταστήσαμε δε σαφές ότι, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων και ευελπιστούμε ότι εκτός από την σύντομη επίλυση των προβλημάτων, το ενδιαφέρον που αποκομίσαμε από το καλό κλίμα της πρώτης συνάντησης θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
 
​Ευχηθήκαμε δε τόσο στον κ. Ταξίαρχο, όσο και στον κ. Διευθυντή συγχαρητήρια για την τοποθέτησή τους στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και καλή δύναμη στο έργο τους επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.
 
​Τέλος, η ένωσή μας θα αναλάβει εκ νέου άμεσα πρωτοβουλίες, με αποστολή εγγράφων και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες, τοπικούς βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δράσεις και αντιδράσεις, έτσι ώστε να αντιληφθούν άπαντες την σοβαρότητα της κατάστασης από τα ανωτέρω προβλήματα και ειδικά της πρωτοφανούς έλλειψης δύναμης των υπηρεσιών, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους συναδέλφους μας.
 
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Λιότσος Σπυρίδων
Η Γεν. Γραμματέας
Μαλαχία Αργυρώ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis