Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:59 | 07/10/2022

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αθηνών που υπηρετούν στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο κ. ΔΟΣΧΟΡΗ Σπυρίδων και τον Υποδιοικητή και επικεφαλής της Β’ Υποδιεύθυνσης Ταξίαρχο κ. ΚΩΣΤΗ Διονύσιο, καταθέτοντας σχετικό Υπόμνημα με τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους  συναδέλφους – μέλη της που υπηρετούν στην Άμεση Δράση:

  • Σύσταση Συμβουλίου Μεταθέσεων για τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.
  • Απεμπλοκή από ακίνητους στόχους & πάρεργα που δεν έχουν σχέση με τη φύση και την κύρια αποστολή της Υπηρεσίας.
  • Μετακίνηση αστυνομικών από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. προς άλλες Υπηρεσίες εκτός Άμεσης Δράσης με Διαταγές προϊσταμένων Υπηρεσιών αυτής, την ίδια ώρα που το προσωπικό αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει άλλες Υπηρεσίες εντός της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Υλικοτεχνικός εξοπλισμός (οχήματα, μηχανές, κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, Η/Υ, Τηλεφωνικό Κέντρο, ασύρματοι, ατομικές κάμερες, αναβάθμιση υπηρεσιακών συνεργείων κλπ.):

-Επιβάλλεται υπηρεσιακή μέριμνα για την ανανέωση και τη συντήρηση των υπαρχόντων οχημάτων.

Διαβάστε επίσης

-Εξίσου σημαντική είναι η αντικατάσταση των Η/Υ που χρησιμοποιεί το Τηλεφωνικό Κέντρο με νεότερης τεχνολογίας Η/Υ, οι οποίοι θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στο εργαζόμενο προσωπικό.

-Χορήγηση στο προσωπικό των προβλεπόμενων από το Π.Δ. ειδών ιματισμού (μπουφάν, ύφασμα στολής, άρβυλα, μέριμνα για επάρκεια μεγεθών κλπ.).

-Μεγάλες καθυστερήσεις στην επισκευή των οχημάτων της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα η Υπηρεσία να υπολείπεται σε λειτουργικά οχήματα, δυσχεραίνοντας έτσι την αποστολή της, εις βάρος της ασφάλειας των φορολογούμενων πολιτών. Προσέτι, πέραν της επικινδυνότητας των πεπαλαιωμένων οχημάτων για τους επιβαίνοντες, οι υπηρετούντες αστυνομικοί επιβαρύνονται και με την επισκευή-κόστος συντήρησής τους.

-Απαρχαιωμένος στόλος μηχανών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ.-Ζ με αποτέλεσμα να τίθεται τόσο ζήτημα ασφάλειας των επιβαινόντων αστυνομικών, όσο και ζήτημα αποδοτικότητας της Υπηρεσίας.

-Ασύρματοι: Προβληματικό αναλογικό σύστημα στις επικοινωνίες το οποίο θέτει σε κίνδυνο τόσο τον εκφωνητή όσο και τις μηχανοκίνητες ομάδες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η μεταξύ τους ενδοεπικοινωνία είναι αδύνατη ή διακοπτόμενη,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά τους. Η ενδεχόμενη αναβάθμιση των ενδοεπικοινωνιών θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για ενδεχόμενες υποκλοπές σε περιστατικά υψηλού κινδύνου.

  • Ανακατανομή προσωπικού εντός της Άμεσης Δράσης.

Μέτρα τάξης: Απασχόληση της μάχιμης αυτής Υπηρεσίας σε παντελώς αχρείαστα και άσκοπα -κατά την άποψή μας- μέτρα. Επιβάλλεται ο εξορθολογισμός τους λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες της κάθε Υποδιεύθυνσης. Απαράδεκτο το φαινόμενο η έκδοση Διαταγών ακόμα και αργά το βράδυ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της ανακοινωμένης υπηρεσίας.

Να παύσει η διάθεση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης σε άλλες Διευθύνσεις (π.χ. Μεταγωγών – ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας κλπ.)

  • Ωράριο εργασίας Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

      Επιτακτική η ανάγκη τροποποίησης του ωραρίου εργασίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα πρότυπα του κυλιόμενου ωραρίου (4 αλλαγές).

  • Εκπαιδεύσεις Αστυνομικού Προσωπικού

       Αναβάθμιση της εκπαίδευσης (κοινά σχολεία Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας με κοινή εκπαίδευση πληρωμάτων Α και Β Υποδιεύθυνσης, σχολεία γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης -ΤΕΙΜΟ- κλπ).

  • Κωδικοί σταθμών: Δεν υφίσταται λόγος αλλαγής των κωδικών των σταθμών και δημιουργία περιττής αναταραχής, αφού σε συντρέχουσα περίπτωση ανάγκης ο κάθε αστυνομικός διαβιβάζει με τον «παλιό» του κωδικό.
  • Κατοχύρωση – επισημοποίηση του σήματος υπηρεσίας (κονκάρδα) στον κανονισμό περί στολής.
  • Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης (Τηλεφωνικό Κέντρο)

Βασικές Επισημάνσεις:  

  • Επικαιροποίηση του συστήματος οδών και Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και αναβάθμιση – ανανέωση εφαρμογής χαρτών στα πρότυπα του 112.
  • Εξουσιοδότηση στους τηλεφωνητές με επιπλέον φίλτρα αναζήτησης καρτών.
  • Άρση φραγής προς τις κλήσεις κινητών τηλεφωνικών αριθμών από τη συσκευή του τηλεφωνητή με σκοπό την παροχή περαιτέρω απαραίτητων πληροφοριών που σχετίζονται με το συμβάν.
  • Έγκυρη ενημέρωση τυχόν τροποποιήσεων στην επιλογή «ΘΕΣΗ» στην οποία ο τηλεφωνητής ανασύρει αυτόματα στοιχεία οδού από κάποια Δημόσια Υπηρεσία ή κρατική δομή.
  • Δημιουργία από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ ειδικού βίντεο – spot το οποίο θα επισημαίνει προς όλους τους πολίτες ότι το «100» πρόκειται για αριθμό έκτακτης ανάγκης και όχι για παροχή γενικών πληροφοριών (δακτύλιος, εφημερεύοντα φαρμακεία-νοσοκομεία κ.λ.π.). Επιπρόσθετα, χρήσιμη θα ήταν -κατά την άποψή μας- η δημιουργία ηχητικού μηνύματος που θα παραπέμπει τον καλούντα σε άλλη γραμμή (π.χ. γενικές πληροφορίες), προς αποφυγή περιττής απασχόλησης τηλεφωνητή και αποσυμφόρηση  έτερων ενδεχόμενων σημαντικών τηλεφωνημάτων άμεσης ανάγκης – ανταπόκρισης.

   Όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά για αρκετή ώρα. Η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι οι Προϊστάμενοι της Άμεσης Δράσης αποτελούν γνώστες των ζητημάτων που αναδείξαμε και υποσχέθηκαν ότι όσα ζητήματα άπτονται καθαρά της αρμοδιότητάς τους θα καταβληθεί, σε συνεργασία με την Ένωσή μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν, ώστε να καλυτερέψει η εργασιακή καθημερινότητα του προσωπικού.

  Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα συνεχίσουμε αγόγγυστα τον αγώνα μας ώστε η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής η οποία αποτελεί  την προμετωπίδα της αστυνόμευσης για την προστασία του έννομου αγαθού της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί, ενώ δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους υπηρετούντες συναδέλφους της Α.Δ. και αρωγοί σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis