Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 17/11/2015
Έπειτα από πρόσκληση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης παρευρεθήκαμε στις 12-11-2015, σε ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου αναδιάταξης των Υπηρεσιών . Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπηρεσιακοί παράγοντες, Συνδικαλιστικοί Φορείς των Αστυνομικών Ενώσεων και πολιτικά κόμματα με κύριο ομιλητή και αντιπρόσωπο της Κυβέρνησης τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο όπου και τέθηκαν οι θέσεις της Ένωσής  μας.
 
Την 13-11-2015 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μας παρευρέθηκε σε εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης  όπου του αναπτύχθηκαν με λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Δ/νση Αστυνομίας Αλεξ/πολης.  Ειδικότερα συζητήθηκαν :
 
1. Θέματα ελλείψεως υλικοτεχνικού εξοπλισμού  στην Δ.Α. Αλεξ/πολης.
2. Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν στην δικαιοδοσία της Δ.Α. Αλεξ/πολης.
3. Διατήρηση των υπαρχόντων αποσπάσεων στα πλαίσια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος που ταλανίζει την περιοχή μας εδώ και τρείς δεκαετίες.
4. Τέθηκαν οι προβληματισμοί μας ως προς το σχέδιο αναδιάταξης που μας παρουσιάστηκε στην ανωτέρω εκδήλωση, τονίζοντας και διευκρινίζοντας με σαφήνεια τις θέσεις μας.
5. Έλλειψη οικονομικών πόρων για συντήρηση και επισκευή των πλωτών μέσων που δραστηριοποιούνται στη δικαιοδοσία των Συνοριακών Τμημάτων της Δ/νσης μας.
6.  Ο εφοδιασμός με καύσιμα θέρμανσης των Υπηρεσιών μας κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
 
Από την πλευρά του ο κ.  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δημήτριος δεσμεύτηκε ως προς την διατήρηση της συνέχισης των αποσπάσεων για την αντιμετώπιση μεταναστευτικού – προσφυγικού, την άμεση λύση για την εξεύρεση άμεσων οικονομικών πόρων για την επισκευή και συντήρηση των πλωτών μέσων η οποία είναι αναγκαία για την συνέχεια των προσπαθειών, όσον αφορά την φύλαξη των συνόρων.  
 
Επιπρόσθετα μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει το θέμα της θέρμανσης στις Υπηρεσίες μας κατόπιν νέας επικοινωνίας της Ένωσης μας μαζί του  στο άμεσο μέλλον. Τέλος αφουγκράστηκε τις προτάσεις μας για την αναδιάταξη, τις οποίες αντιμετώπισε θετικά ως προς το μέλλον σε μια ευρεία αναδιάρθρωση, αλλά επί του παρόντος σχέδιο της Κυβέρνησης παραμένει η αναδιάταξη των Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα για την Διεύθυνσή μας το σχέδιο του Υπουργείου προβλέπει την συγχώνευση του Α.Τ. Τυχερού με το Α.Τ. Σουφλίου με έδρα το Σουφλί καθώς επίσης  την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης   και την δημιουργία Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών με ενσωμάτωσή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξ/πολης.
 
Από την πλευρά της Ένωσης μας  στα πλαίσια της αναδιάταξης προτάθηκε  αντί της κατάργησης του Α.Τ. Τυχερού η συγχώνευση του με το Τ.Σ.Φ. υπό ενιαία διοίκηση και γραμματειακή υποστήριξη, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό εξοικονόμηση κονδυλίων και την βέλτιστη παροχή αστυνομικού έργου στην περιοχή ευθύνης. Αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον και για τις δύο άλλες κωμοπόλεις που εδρεύουν Τ.Σ.Φ. και Α.Τ. δηλαδή στο Σουφλί και στις Φέρες.
 
 
                                                                    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος
 
 
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6 9 4 6 1 2 0 2 1 8
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος
6944915881
 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis