Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 20/11/2019

Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε θεσμική, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ.ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο. Η Αντιπροσωπεία της ΕΑ.ΑΜΘ απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης (και Γ΄ Αντιπρόεδρο Π.Ο.ΑΞΙ.Α) Α/Υ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, το Γενικό Γραμματέα Α/Α΄ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Α/Α΄ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ Βασίλειο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α/Β΄ ΤΣΙΑΜΗ Νικόλαο και τον Οργανωτικό Γραμματέα Υ/Α΄ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ Σταύρο.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και περαιτέρω η επίλυση (κατά προτεραιότητα) των σοβαρότερων υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη της Ένωσης σε επίπεδο γεωγραφικής περιφέρειας Α.Μ.Θ, συνδυαστικά με την τρέχουσα αστυνομική επικαιρότητα και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ως πανελλαδικό ζήτημα. Προς τούτο η Ένωση μας ανέδειξε τα ειδικότερα προβλήματα αντιστοίχως για κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Α.Μ.Θ. , τονίζοντας την ιδιαιτερότητα των δυσκολιών λόγω και της ύπαρξης γεωγραφικών συνόρων με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Επιπρόσθετα, έγινε ειδική αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή καθημερινότητα, την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε επίπεδο ΓΕ.ΠΑΔΑΜΘ που ξεπερνάει τις 130 οργανικές θέσεις, τα ανεπαρκή αριθμητικά υπηρεσιακά οχήματα λόγω βλαβών και παλαιότητας, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό κι όλα αυτά σε αντιδιαστολή με τις υψηλές υπηρεσιακές απαιτήσεις, τη τακτικότητα των διαταγών σε κεντρικό επίπεδο και τους απαιτητικούς, αναμφίβολα, τεθέντες στόχους κάθε υπηρεσίας, χωρίς να διακρίνουν τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής περιοχής μας.

Ο κ. Επιθεωρητής, φιλικός και εγκάρδιος, δέχτηκε στην Αντιπροσωπεία της Ένωσης, αφουγκράστηκε τα αιτήματα μας και κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες Αξιωματικοί των υπηρεσιών της Α.Μ.Θ. Προερχόμενος ο ίδιος από μάχιμες υπηρεσίες και γνώστης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων μας, υπογράμμισε τη βούλησή του να συμβάλλει στην επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του, ενώ για τα υπόλοιπα μας ενημέρωσε ότι θα τα υποστηρίξει σε κεντρικό επίπεδο προωθώντας τις δέουσες λύσεις μέσω της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας.

Η συνάντηση έκλεισε με την απονομή στον κ.Γενικό Επιθεωρητή, από τον Πρόεδρο της ΕΑ.ΑΜΘ, Αστυν.Υποδ/ντη ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο (Β΄ Υποδ/ντη Δ.Α Δράμας), αναμνηστικού με το έμβλημα της Ένωσης, συμβολικά και ως ενθύμιο της εποικοδομητικής επίσκεψης του Δ.Σ της.

Το Δ.Σ της Ένωσης μας θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα παρεμβαίνει ωφέλιμα προς στα μέλη της, ώστε να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis