Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 05/02/2020

Τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ ΄ Ειδικών Φρουρών, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδή.

Κατ ' αρχήν, ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός για την ήδη αποφασισθείσα Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, Π.Ο.Α.Ε.Φ, της οποίας η διαδικασία  εξελίσσεται και οργανώνεται μέχρι των τελικών αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων της. 'Όραμα μας είναι να αποτελέσει το νεότερο και  ποιοτικότερο  Συνδικαλιστικό Κίνημα, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης, προς όφελος των χαμηλόβαθμων αστυνομικών συναδέλφων.

Από τους Προέδρους των Ενώσεων, Ντούμα Βασίλειο για το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α , Πουρσαϊτίδη Λάζαρο για την Κεντρική Μακεδονία και Τσανακτσίδη Χρήστο για την Κρήτη, προβλήθηκαν και υποστηρίχθηκαν αιτήματα και διεκδικήσεις που αφορούν τα μέλη των Ενώσεων μας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση για την πρόσληψη των 1.500 Ειδικών Φρουρών που θα αποτελέσουν ανάσα για την Αστυνομία αλλά και ασπίδα για τους πολίτες.

Εκφράστηκε η ανάγκη της  κατ' έτος  καθιέρωσης πρόσληψης Ειδικών Φρουρών, τροποποιώντας και βελτιώνοντας παράλληλα κάποιες παραμέτρους (εκπαίδευση, κριτήρια κ.α). Οι ανάγκες της Χώρας και της Αστυνομίας πρέπει να προσαρμόζουν στοιχεία που εναρμονίζονται με Διεθνείς, Ευρωπαϊκές νόρμες και τακτικές, αδιαφορώντας για αναχρονιστικές σκουριασμένες αντιλήψεις και άλλων  μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων πελατειακού χαρακτήρα.

Μισθολόγιο  -  Εκφράσαμε το αδιανόητο να μην θεσμοθετείται μισθολόγιο αντίστοιχο της πρώτης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ψηφίζεται κάθε φορά διαφορετικό από αυτό της αποφασης, ώστε ακολούθως να προσφεύγουμε κατά αυτού διατηρώντας έναν ανούσιο φαύλο κύκλο. Η Συνδικαλιστική επιτυχία συνάγεται από το αν τελικά καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με τον εργοδότη, εν προκειμένω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να φέρει στη Βουλή ένα αντίστοιχο με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. νόμο και όχι να καλύπτουμε την αποτυχία μας, με δήθεν προσωπικούς συνδικαλιστικούς «αιματηρούς» αγώνες μας σε αίθουσες δικαστηρίων, που δίνουν οι ικανοί αλλά ακριβοπληρωμένοι και  από τα μέλη μας δικηγόροι.

Διατυπώθηκαν οι θέσεις μας απέναντι στις άκρως υποτιμητικές και άδικες  μισθολογικές (Δ', Γ΄) κατηγορίες που επεφύλαξε η προηγούμενη κυβέρνηση για τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Αστυνομικούς Π.Ε.Φ που δεν χωρούν στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα σε μια μερίδα προσωπικού που στο σύνολό της στελεχώνει υπηρεσίες αιχμής. Για οποιαδήποτε, άκρως απαραίτητη, μελλοντική νομοθετική πρωτοβουλία είμαστε σε ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων, απαραίτητες για ένα δίκαιο και κοινής αποδοχής μισθολόγιο.

Βαθμολόγιο -  Δυστυχώς, οι περισσότερες ρυθμίσεις βαθμολογίου διαχρονικά είχαν ένα "αξιωματικοβαρές" πρόσημο, αδιαφορώντας για μεγάλο μέρος της βάσης  του οικοδομήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που λέγεται Αστυφύλακας μη παραγωγικής σχολής, Αστυφύλακας προερχόμενος από Ειδικό Φρουρό ή Συνοριακό Φύλακα. Διατυπώθηκε η ανάγκη ώστε, "sine qua non", οποιαδήποτε ρύθμιση βαθμολογίου να συνδέεται με την αποκατάσταση του άδικου και αντίθετου με κεφαλαιώδεις έννοιες δικαίου υφιστάμενου βαθμολογίου.

Τις παρωχημένες, άδικες και λίαν διχαστικές διατάξεις της ισχύουσας ρύθμισης του 3ου εδαφίου της παρ. 3, του άδικου και αναχρονιστικού άρθρου 13 του ν. 3686/2008 [Α΄-158], που στερούν μόρια από την αντίστοιχη κατηγορία αστυνομικών, οφείλει η Διοίκηση να τις καταργήσει στα πλαίσια της ισότητας και της δίκαιης μεταχείρισης του προσωπικού.

Η θέσπιση οικονομικών κινήτρων για τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες με ιδιαίτερες συνθήκες ενάσκησης καθηκόντων (ΔΙ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε, ΔΡΑΣΗ, Ε.ΚΑ.Μ, ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ  κ.α) θα αποτελέσει κριτήριο έμπρακτου σεβασμού και ενίσχυσης των κρίσιμων αυτών, ενώ κάθε άλλη θεωρητική και μόνο αναφορά αποτελεί προσχηματική διαχείριση.

Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά και σε άλλα κεφαλαιώδη ζητήματα θεσμικά, υπηρεσιακά ζητήματα, παρέχοντας μας ο κ Υπουργός τον χρόνο και την άνεση να τα αναπτύξουμε .

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την καλή διάθεση να δώσει τέλος στις χρόνιες παθογένειες του οργανισμού, με στοιχεία διαλόγου και προτάσεων από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εκ μέρους των Σωματείων, μέσω του Προέδρου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, επιδόθηκε στον κ. Υπουργό  αναμνηστική πλακέτα .

 

                                               ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΦΕΑΑ                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ε.Φ.Κ.Μ                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ν.Ε.Φ.Κ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                 ΠΟΥΡΣΑΙΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ              ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis