Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 07/09/2021

Με αφορμή της ανάληψης καθηκόντων του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ . Παναγιώτη  Θεοδωρικάκου και κατόπιν προσκλήσεως του ιδίου, εκπρόσωποι της Π.Ο.Α.Ε.Φ και του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναντήθηκαν μαζί του την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι ευχές μας για επιτυχημένη και δημιουργική θητεία προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας  και των Ελλήνων αστυνομικών προηγήθηκαν της συζήτησης .

Εν συνεχεία στα πλαίσια των περιορισμένων χρονικών δυνατοτήτων μας σε σχέση με την πληθώρα προβλημάτων που χρήζουν επίλυσης, εκτέθηκε η μέχρι σήμερα αδράνεια και αθέτηση της Κυβέρνησης για αναβάθμιση  της ποιότητας ζωής και εργασίας του Έλληνα αστυνομικού.

Επικεντρώσαμε , στο  « άδειο πουκάμισο» του για μακρό χρονικό διάστημα αγόμενου και φερόμενου βαθμολογίου- «κοροΐδολογίου» , μέσω του οποίου επιχειρείται να εξαγοραστεί και να συγχωνευθεί το σύνολο των προσδοκιών των ένστολων και των προγραμματικών  δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Επιμένουμε σε μια οριζόντια καθαρή ενίσχυση του εισοδήματος του  Αστυνομικού με επίκεντρο τον μάχιμο αστυνομικό και όχι σε ένα είδος «φακιρικών» τεχνασμάτων προς όφελος των ελαχίστων, εξαιρώντας στο σύνολό του όλο το χαμηλόβαθμο προσωπικό . Ο κ. Υπουργός   ζήτησε εκ νέου την πρότασή μας με την δέσμευσή του να  την λάβει σοβαρά  υπόψιν   πριν καταλήξει σε οποιαδήποτε απόφαση. Σημειώνουμε ότι η πρότασή μας  για το βαθμολόγια είχε κατατεθεί από κοινού με την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ .

Αποτυπώθηκε  με σαφήνεια η απαίτηση να «αναστηθούν» με προσωπικό τα νεκρά τμήματα και υπηρεσίες , κυρίως του κέντρου, μιας και αν τολμήσει να τα επισκεφθεί, θα χρειαστεί ραντεβού για να βρεθεί κάποιος να του ανοίξει την πόρτα.

Εκτέθηκε η δύσκολη κατάσταση για υπηρεσίες αιχμής όπως ΔΙ.ΑΣ, Υ.ΑΤ, ΟΠΚΕ , ΔΡΑΣΗ , γενόμενη εκτενής αναφορά στην απαίτηση έμπρακτης ενίσχυσης της πλέον αδικημένης υπηρεσίας με το όνομα ΔΙ.ΑΣ.

Τέθηκε κατηγορηματικά, η θέση μας, να μην υπάρξει σύνδεση και σύγχυση   του προγράμματος εμβολιασμού της Κυβέρνησης με το «μεροκάματο» του Αστυνομικού , προειδοποιώντας ότι όσο θετικοί είμαστε στην εκστρατεία συνειδητής συμμετοχής στον εμβολιασμό, άλλο τόσο θα βρεθούμε απέναντι σε όσους ενδεχομένως βάλλουν στο στόχαστρο έστω και μια ώρας εργασίας αστυνομικού. Αναφορικά με ευτυχώς λίγες υπηρεσίες που συμπεριφέρονται απειλητικά και εκβιαστικά προειδοποιούμε κινήσεις μας που θα τους επιφέρουν συνέπειες.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε σε μια εκτενέστερη συνεργασία και σεβασμό των αιτημάτων των χιλιάδων μελών που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε .

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       -O-                                              -O-

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis