Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 12/11/2021

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε χθες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.. Κατά τη συνάντηση, η  οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε σειρά θεμάτων, που απασχολούν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιγραμματικά:

Αναφορικά με το σχέδιο τροποποίησης του πδ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», αναλύσαμε το γεγονός ότι σε περίπτωση εφαρμογής του αφενός θα επηρεαστεί προς το χειρότερο βαθμολογική εξέλιξη του συνόλου των στελεχών και αφετέρου θα επιφέρει αρνητικές επίσης επιπτώσεις σε βάθος χρόνου όπως μείωση αποδοχών, συντάξεων και εφάπαξ αποζημιώσεων.

Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι το εν λόγω σχέδιο πδ ουδέποτε συντάχθηκε μετά από δική του πρωτοβουλία και δεν πρόκειται ποτέ να υιοθετηθεί το οτιδήποτε εάν πρώτα δεν είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίζοντας ταυτόχρονα ότι σε καμία περίπτωση δε θα προωθηθεί ρύθμιση, που θα προκαλεί αρνητική εξέλιξη σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικά με τα συμβούλια μεταθέσεων επαναλάβαμε τη θέση μας να εφαρμόζεται πιστά τόσο η διαδικασία όσο και τα χρονοδιαγράμματα, που περιγράφονται στο πδ 11/2021 τονίζοντας ότι το 2021 δεν πραγματοποιήθηκαν τακτικά συμβούλια μεταθέσεων με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να παραμένουν εγκλωβισμένοι με διαταγές μετάθεσης «με την παρουσία αντικαταστάτη» από το 2019, να συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές πρώτης γραμμής και το γεγονός ότι θίγονται συνάδελφοί μας, οι οποίοι στερήθηκαν τη δυνατότητα να μετατεθούν σε υπηρεσίες της επιλογής τους.

Ειδικότερα επεκταθήκαμε στη διαδικασία των συμβουλίων εκτάκτων μεταθέσεων για την κάλυψη θέσεων ευθύνης, το οποίο δεν εξετάζει το σύνολο των υποψηφίων προς μετάθεση στελεχών και δεν συντάσσονται ειδικοί πίνακες υποψηφίων, που εισάγονται προς εξέταση από το Συμβούλιο, αντιθέτως καλούμαστε να ψηφίσουμε επί «προεπιλεγμένων» υποψηφίων.

Ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι οι διαδικασίες των τακτικών συμβουλίων θα ολοκληρωθούν σύντομα και δεσμεύθηκε να εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής όσων προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις μεταθέσεις στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο βήμα, που επιτεύχθηκε με την αύξηση της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά 1.500 θέσεις καθορίζοντάς την στις 9.500 θέσεις, θέσαμε το ζήτημα της επαναφοράς της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις, οι οποίες ορίζονταν στο Ν. 4150/2013.

Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για τη δυνατότητα νέας αύξησης της οργανικής δύναμης και ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα επιχειρήματα ώστε να γίνει πράξη.

Θέσαμε το ζήτημα της ανάγκης νέων προσλήψεων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τον κ. Υπουργό να μας ενημερώνει ότι εξετάζονται και επιδιώκονται προσλήψεις πέραν των ήδη προγραμματισμένων.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ως ο μεγαλύτερος συλλογικός εκφραστής των διεκδικήσεων των στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων, να προάγει όλες τις κοινές διεκδικήσεις του κλάδου μας και να αγωνίζεται για τη βελτίωση του επιπέδου των στελεχών και του ίδιου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis