Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 28/11/2017

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μετά και από την κλιμάκωση της ροής μεταναστών πέριξ του Νέου Λιμένα Πατρών αλλά και την έκρηξη περιστατικών βίας, η ΕΑΥΑ ανέδειξε το θέμα τόσο στους εμπλεκόμενους φορείς όσο και στους πολίτες της περιοχής μας μέσω παρουσίας εκπροσωπών μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ παράλληλα πρότεινε σειρά πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν.
Το θέμα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας κατά την τελευταία συνεδρίαση του, όπου ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για την συνέχιση των ενεργειών μας αυτών, και ειδικότερα την πρόσκληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής σε μια διάσκεψη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την παρουσίαση των θέσεων αλλά και την λήψη αποφάσεων για δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό την λήψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση για την εξομάλυνση του μεταναστευτικού προβλήματος που κλιμακώνεται στην περιοχή μας.
Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε την ανθρωπιστική διάσταση της κατάστασης αφού οι παράτυποι μετανάστες ουσιαστικά διαβιούν σε άτυπους καταυλισμούς στην περιοχή, επιπέδου σκουπιδότοπου, ενώ παράλληλα είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, σε πιθανά τροχαία ατυχήματα, στην βία και τις συμπλοκές, αλλά και στην εκμετάλλευση κυκλωμάτων που φαίνεται να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς και κυρίως τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία και να ορίσει τον χρόνο και τον τόπο της σύγκλησης αυτής της συνδιάσκεψης, και με την δική μας συμβολή, ώστε να υπάρξει κοινή και ουσιαστική διευθέτηση του προβλήματος.
Κανείς από εμάς δεν θέλει να δεί στην Πάτρα, ερχομένου και του χειμώνα, εικόνες όπως αυτές που "θαυμάσαμε" πρόσφατα σε άλλες περιοχές, ή την εκμετάλλευση του φαινομένου από διάφορες ακραίες ομάδες, εκατέρωθεν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis