Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:19 | 13/04/2021

Γνωρίζεται ότι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης & Γ' Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Α/Υ κ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος από κοινού με τον Αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Α/Υ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ιωάννη, τον Εκπρόσωπο της Ένωσης στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Δράμας Αστυνόμο Α΄ κ. ΤΖΑΤΖΟΥ Αστέριο και τον Ταμία της Ένωσης Υ/Β΄ κ. ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗ Πέτρο, εκπροσωπώντας την Ε.Α.Α.Μ.Θ., πραγματοποίησαν θεσμική συνάντηση με τη Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Δράμας κα. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ Χαρά στο πολιτικό της γραφείο στη Δράμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της περιόδου λόγω Covid-19, εκθέσαμε στην κα. Βουλευτή μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα μέλη αλλά και το αστυνομικό προσωπικό συνολικά, που υπηρετεί στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε βεβαίως στην σύγχρονη πραγματικότητα της πανδημίας και των Κ.Υ.Α., των οποίων η εφαρμογή έχει ανατεθεί και στην Ελληνική Αστυνομία. Ακολούθησε συζήτηση για το ζήτημα των φθαρμένων και ακατάλληλων περιπολικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, λόγω της μη διάθεσης καινούργιων συμβατικών αυτοκινήτων (άνευ χρωματισμού), ενώ άλλες Υπηρεσίες επωφελήθηκαν προσφάτως από ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ, Ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων κ.λ.π. 

Ακολούθως, τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας στο Παρανέστι, την αναγκαιότητα να παραμείνει η αστυνομική δύναμη φύλαξης (επιπρόσθετα των 100 νεοπροσληφθέντων συνοριοφυλάκων) και να υπάρχει σαφής διοικητική ομοιογένεια ανά εθνικότητα των φιλοξενούμενων αλλοδαπών του Κέντρου. Συνάμα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διοικητικής αναβάθμισης του σε Υπηρεσία Επίπεδου Αστυνομικού Τμήματος, στο οργανόγραμμα του Σώματος. Περαιτέρω αναφερθήκαμε και στο ζήτημα των φυλακών του Νικηφόρου και τις προεκτάσεις του όταν τεθεί σε λειτουργία, αιτούμενοι να γίνουν δέουσες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθεί το Α.Τ. Δράμας, που έχει την εδαφική αρμοδιότητα, με ειδικά αυτοκίνητα μεταγωγών και ικανό αριθμό αστυνομικών, προκειμένου για την εξωτερική περιφρούρηση και ασφάλεια του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου. Τέλος, επισημάναμε μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται να δρομολογηθούν, ώστε να οικοδομήσουμε μια Αστυνομία με μεγαλύτερη αξιοκρατία, δικαιοσύνη, περισσότερο κοντά στις απαιτήσεις του πολίτη. 

Η κα. Βουλευτής με φιλόξενη διάθεση, μας ευχαρίστησε που είχαμε τη ευκαιρία να την ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα για τα ζητήματα του κλάδου μας. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, δείχνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της, πραγματοποίησε στο Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας συνάντηση και με τον Διευθυντή Αστυνομίας Δράμας κ. ΣΕΡΤΗ Αθανάσιο. Μας εξέφρασε την διάθεση να ενεργήσει θεσμικά για την προώθηση λύσεων με κοινοβουλευτικά ερωτήματα και επιστολές, που θα θέσει εν προκειμένω για τα ζητήματα που της τέθηκαν, αναπτύσσοντας μια βάση διάλογου με τους εκπροσώπους μας και μας ενημέρωσε ότι προτίθεται σύντομα να πραγματοποιήσει παρόμοιες συναντήσεις με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών σωματείων της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΣΥΦΥ, ώστε να έχει μια σφαιρική εικόνα των θεμάτων μας.

Οι συναντήσεις μας, ως Ένωσης Αξιωματικών ΑΜΘ θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό επίπεδο ΑΜ-Θ, για την προώθηση λύσεων στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis