Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 14/02/2022

Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ στις Σέρρες, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Υπουργό σήμερα το πρωί στη Δ.Α. Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, στον κ. Υπουργό επιδόθηκε υπόμνημα θεμάτων τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος εστιάζοντας κυρίως στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο, την ανάγκη απόσυρσης παλαιών και κοστοβόρων υπηρεσιακών οχημάτων, κυρίως για τις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δεν έχουν αντικατασταθεί από ιδρύσεως της (έτος 2010) έχοντας διανύσει περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα, την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την όσο το δυνατόν βραχύχρονη παραμονή των υπό απέλαση αλλοδαπών στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Προμαχώνα και Α.Τ. Ποροΐων, την απαλλαγή των Αστυνομικών Υπηρεσιών από την επίδοση δικογράφων και καταθέσαμε την πρόταση μας για ηλεκτρονική σύνταξη, υπογραφή και υποβολή των υπομνημάτων εκτός έδρας με σκοπό την ταχύτερη περαίωση και ενταλματοποίηση τους αλλά και τη μείωση των εργατοωρών  και την εξοικονόμηση των σχετικών χρηματικών πόρων σε αναλώσιμα και εξόδων αλληλογραφίας.

Ο κ. Υπουργός συντασσόμενος πλήρως με την πρόταση μας για την εποχιακή ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα, μας γνωστοποίησε την ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας με ικανό αριθμό συναδέλφων από αρχές Μαρτίου (34 αστυνομικοί) για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών ροών, την εκπόνηση σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών με οχήματα και δίκυκλα, την απαλλαγή της Ελληνικής Αστυνομίας από το πάρεργο της επίδοσης δικογράφων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συμφωνώντας απόλυτα με την πρόταση μας για την ηλεκτρονική διαδικασία σύνταξης, υποβολής και εξόφλησης υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων δεσμεύτηκε ότι θα την μελετήσει και θα την προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, ευχαριστώντας τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του προς ικανοποίηση των αιτημάτων, του δωρίσαμε εθιμοτυπικά ένα αγαλματίδιο του Λέοντα της Αμφίπολης που είναι και το έμβλημα της Ένωσης μας.

                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    
 

Ο Πρόεδρος

 

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  Αναστάσιος

6945905232

 

 

Η Γενική Γραμματέας

 

ΖΑΓΟΡΑ  Ελπίδα

                                                                                                  6956545530

 

           

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis