Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
epikiryxi-ton-astynomikon
11:40 | 22/07/2022

Ανακοίνωση τής Ένωσης Αστυνομικών Βοιωτίας:

Προς ενημέρωση των συναδέλφων μας και μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και προς αποκατάσταση της αληθείας.

Διαβάστε επίσης

• Στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μας καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τόσο τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας όσο και το υπηρεσιακό συμφέρον, σε συνέχεια του υπ΄αρίθμ. 301/2/5 από 17/07/2022 έγγραφό μας, σας γνωστοποιούμε σειρά γεγονότων κατόπιν του Συμβουλίου μεταθέσεων της Δ.Α.Βοιωτίας το οποίο έλαβε χώρα την 18/07/2022.

Προ του συμβουλίου μεταθέσεων της Δ.Α. Βοιωτίας υπήρξε ρητή και κατηγορηματική δέσμευση προς το Δ.Σ. της ΕΑΥΒ του Δ/ντη Δ.Α. Βοιωτίας κ. Μπακούμη ενώπιον του Υποδ/ντη Δ.Α. Βοιωτίας, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία μετάθεση σε υπηρεσία εντός περιοχής Λιβαδειάς (Επιτελείο Δ.Α. Βοιωτίας, Τ.Τ. Λιβαδειάς, Α.Τ. Λιβαδειάς, Τ.Α. Λιβαδειάς) για τους εκ ΓΑΔΑ μετατιθέμενους συναδέλφους.

Εν αντιθέσει με τις δεσμεύσεις και με το πέρας του Συμβουλίου Μεταθέσεων δύο συνάδελφοι μετατέθηκαν σε Α.Τ. Λιβαδειάς και Τ.Α. Λιβαδειάς στο οποίο δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και για το οποίο αιτείται μετάθεση συνάδελφος επί τέσσερα συναπτά έτη, χωρίς ποτέ να ικανοποιηθεί το αίτημα του. Σημειωτέων ο διοικητής της εν λόγω υπηρεσίας διετέλεσε μέλος του συμβουλίου μεταθέσεων της 18/07/2022.

Τι άλλαξε άραγε από τη δέσμευση αυτή του κ. Δ/ντή κατά τη συνάντηση της διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων Αστυνομικών της Δ.Α. Βοιωτίας την 11/07/2022 και μέχρι τη διεξαγωγή του συμβουλίου μεταθέσεων την 18/07/2022 ;

• Ως εκπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Β. είμαστε αρνητικοί κατά την κατατιθέμενη προς τη διοίκηση, πρόταση της Ενώσεως μας ακόμα και σε αίτημα μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Β. , το οποίο αιτείτο μετάθεση από το Α.Τ. Θηβών, διότι θεωρούμε ότι το Α.Τ. Θηβών δεν δύναται να αποδυναμωθεί περαιτέρω, ειδικότερα μετά και τις δύο αποσπάσεις προς το Α.Τ. Τανάγρας, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί σημαντικά, προς έκπληξη μάλιστα του ιδίου του κ. Δ/ντή της Δ.Α. Βοιωτίας κατά τη διεξαγωγή του Συμβουλίου Μεταθέσεων.

• Με το πέρας του Συμβουλίου Μεταθέσεων αποδυναμώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Α. Βοιωτίας για την ορθή λειτουργία του οποίου θα συνεχιστεί ως φαίνεται, και για πόσο καιρό ακόμα άραγε, η τακτική της διάθεσης συναδέλφων που υπηρετούν σε έτερες υπηρεσίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ορθή λειτουργία του.

• Συνάδελφος πατέρας δύο τέκνων ο οποίος έχει υπηρετήσει 12 έτη σε παραμεθόριο (Ρόδος) μετατέθηκε σε υπηρεσία η οποία απέχει συνολικά 45 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του, χωρίς επιθυμία του ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία ενισχύθηκε και με έτερο συνάδελφο.

° Έτερος συνάδελφος πατέρας τριών τέκνων, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικογενειακό πρόβλημα είδε το αίτημα του προς μετάθεση για αστυνομική υπηρεσία με κενές οργανικές θέσεις σε ποσοστό άνω του 50% να απορρίπτεται και στην εν λόγω υπηρεσία να τοποθετείται συνάδελφος μετατιθέμενος από υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

° Έτερος συνάδελφος, πατέρας δύο τέκνων, με περισσότερα από 25 έτη υπηρεσίας, έχοντας -11- χρόνια στην τωρινή του υπηρεσία είδε το αίτημα του να απορρίπτεται και στην υπηρεσία που επιθυμούσε να μετατεθεί μετατέθηκε νεότερος συνάδελφος από υπηρεσία της ΓΑΔΑ. Για την απόρριψη του αιτήματος του μάλιστα ενημερώθηκε τρείς ημέρες πριν λάβει χώρα το Συμβούλιο Μεταθέσεων από τον ίδιο τον κ. Δ/ντή της Δ.Α. Βοιωτίας. Σημειωτέων ο διοικητής της εν λόγω υπηρεσίας, υπήρξε μέλος του συμβουλίου μεταθέσεων της 18/07/2022.

• Τα Α.Τ. Τανάγρας και Α.Τ. Ορχομενού δεν ενισχύθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο καίτοι πρόκειται για Αστυνομικές Υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητας των οποίων, παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα αλλά και σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας τα οποία καταγγέλλουν μάλιστα σε κάθε τόνο τοπικοί φορείς και πολίτες.

• Εικονική ενίσχυση του Α.Τ. Θηβών με -5- πέντε συναδέλφους. Ουσιαστικά, αποδυνάμωση κατά ένα Αστυνομικό, παρά την από 17/07/2022 αναφορά του κ. Διοικητή Α.Τ. Θηβών προς τη διοίκηση της Δ.Α. Βοιωτίας στην οποία αιτείται ενίσχυση με -10- Αστυνομικούς για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας, καθότι : δύο μετατιθέμενοι στο Α.Τ. Θηβών συνάδελφοι είναι ήδη αποσπασμένοι σε ομάδες, ο ένας αποσπασμένος σε ομάδα ΟΠΚΕ και ο έτερος στην ομάδα κόβιντ, ο οποίος μάλιστα μετατέθηκε άνευ αιτήσεως του, ένας ακόμη (τρίτος κατά σειρά) μετατιθέμενος υπηρετούσε ήδη με απόσπαση στο Α.Τ. Θηβών ( τροποποιήθηκε απλά η οργανική του θέση από έτερη υπηρεσία της Δ.Α. Βοιωτίας) και τέλος δύο συνάδελφοι μετατίθενται στο ΑΤ Θηβών από υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, με τον ένα συνάδελφο να επιστρέφει στην ενεργό υπηρεσία τον Μάρτιο του 2023 καθότι διανύει 9μηνο άδεια. Εντωμεταξύ δύο συνάδελφοι από το Α.Τ. Θηβών είχαν προ ημερών αποσπαστεί στο Α.Τ. Τανάγρας, με τη μια απόσπαση να κόβεται αργότερα και η συνάδελφος να τελεί ήδη σε αναρρωτική άδεια.

• Κοινοποιείται επίσης η Αναφορά του εκπροσώπου της Ε.Α.Υ.Β. στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ο οποίος αρνήθηκε να νομιμοποιήσει διά της υπογραφής του τη διαδικασία, εκφράζοντας συγχρόνως τις αντιρρήσεις του επί της διαδικασίας κατά την οποία δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 100/2003.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis