Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 09/04/2016

Η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση είκοσι μία (21) περιπτώσεων κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κυρίως.

Πρόκειται για έξι (6) ημεδαπούς ηλικίας 26, 24, 24, 22, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, εμπρησμού, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, μαζί με συνεργούς τους, αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης κυρίως, Ι.Χ.Φορτηγά και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία είτε πωλούσαν αυτούσια, αφού προηγουμένως, είχαν παραποιήσει στοιχεία κυκλοφορίας τους, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν μέρη που τα απάρτιζαν.

Τα περισσότερα από τα οχήματα, τα μετέφεραν είτε στο εσωτερικό του οικισμού Αγίας Σοφίας Διαβατών, είτε πέριξ αυτού, όπου κατά περίπτωση, τα αποσυναρμολογούσαν, προκαλούσαν φθορές και έθεταν φωτιά, με σκοπό την εξάλειψη τυχόν αποδεικτικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2015 – Μαρτίου 2016, οι παραπάνω, αφαίρεσαν συνολικά, από περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε μία περίπτωση από περιοχή της Χαλκιδικής, είκοσι ένα (21) οχήματα (13 φορτηγά και 8 επιβατικά αυτοκίνητα), η συνολική αξία των οποίων, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα (210.000) ευρώ περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, οι παραπάνω, ενοικίαζαν αυτοκίνητα, τόσο για τη μετάβασή τους, στους τόπους διάπραξης των κλοπών όσο και για τη χρήση τους ως προπομπούς, προκειμένου να παραπλανούν τις Αρχές, αλλάζοντας τύπους και μάρκες αυτοκινήτου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis