Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4
11:14 | 13/06/2022

Από 02 έως 09 Ιουνίου 2022, η Εθνική Φρουρά συμμετείχε στον 12ο ετήσιο διαγωνισμό Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων «WARRIOR COMPETITION - 2022», που διοργανώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας, στο King Abdullah II Special Operations Training Center (KASOTS).

H επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 05 Ιουνίου 2022 στη παρουσία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Αντιστράτηγου Yousef Ahmat Al Hunaiti και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων Διπλωμάτες και Ακόλουθοι Άμυνας.

Μεταξύ αυτών o Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμάν κ. Μιχάλης Ιωάννου, ο οποίος χαιρέτισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ομάδα της Εθνικής Φρουράς, η οποία αποτελείτο από επτά στελέχη της 33ης Μοίρας της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ). Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 40 Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων από 26 χώρες. Ειδικότερα, πέραν της διοργανώτριας Ιορδανίας και της Κύπρου, συμμετείχαν ομάδες από Αρμενία, Βιετνάμ, Γερμανία, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Ινδονησία, Ιράκ, Ιταλία, Κατάρ, Κένυα, Κόσσοβο, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Μπρουνέι, Νιγηρία, Ομάν, Πακιστάν, Ρουάντα, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Τσεχία, Φιλιππίνες και Χιλή.

Σκοπός του «WARRIOR COMPETITION - 2022», ήταν η ανάπτυξη ευγενούς ανταγωνισμού μεταξύ των Ομάδων σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα βολές ατομικού οπλισμού και ελεύθερων σκοπευτών ειδικών αποστολών, τακτικές εκκαθάρισης οικίας, ορεινό αγώνα, Α΄ Βοήθειες Πεδίου Μάχης, τακτικές χρήσης οχημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων και φυσικής κατάστασης σε συνδυασμό με άλλα στρατιωτικά αντικείμενα.

Η Ομάδα της ΔΚΔ με τη συνολική απόδοση της σε όλα τα αντικείμενα του διαγωνισμού κατέδειξε τον επαγγελματισμό και το διαρκώς βελτιούμενο επίπεδο μαχητικής ικανότητας του προσωπικού της, τα οποία είναι αποτέλεσμα της συνεχούς εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέσα από τη συμμετοχή του σε διεθνείς ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις.

Εικόνα
y

Η συνολική δε απόδοση τους σε όλα τα αντικείμενα που εξετάστηκαν, απέδειξε εμπράκτως τη σημασία των Ειδικών Δυνάμεων και τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης ως πολλαπλασιαστής ισχύος της Εθνικής Φρουράς.

Η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στο διαγωνισμό, εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί με φίλιες και συμμαχικές χώρες, με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας και κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στο προσωπικό, να συνεκπαιδευτεί σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον προάγοντας με αυτό τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης του καθώς και τη διαλειτουργικότητα με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών.

Εικόνα
f
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis