Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
19:14 | 22/06/2022

Συμβολική κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα αλληλέγγυοι/ες, στο Δημαρχείο του Βύρωνα.

Να σημειωθεί ότι ο σκοπός της κατάληψης είναι να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Βύρωνα που είναι να πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο.

Διαβάστε επίσης

Αναλυτικά το κείμενο της κατάληψης:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

Την Δευτέρα 20/6, το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας και οι δικαστές του, υπέγραψαν με τα βρώμικα χέρια τους την απόπειρα εξόντωσης του συντρόφου μας. Δίπλα στο όνομά τους, η λέξη δήμιοι θα κουβαλάει μαζί της το στίγμα που πρέπει να τους συνοδεύει για την υπόλοιπη άθλια ζωή τους.

Το Δικαστικό Συμβούλιο της Άμφισσας επιτέλεσε μέρος ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδίου αντιμετώπισης της απεργίας πείνας του συντρόφου μας. Συστηματική αποσιώπηση από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., γραφειοκρατική καθυστέρηση της απάντησης με στόχο τη φθορά και την εξουθένωση του απεργού, απόρριψη της αίτησης τη στιγμή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Τη στιγμή που μιλάμε, μετά από ένα μήνα απεργίας πείνας, ο Γιάννης έχει φτάσει τα 57,5 κιλά, έχει χάσει περισσότερο από το 21% του σωματικού του βάρους και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι κλειδωμένος σε ένα άθλιο κελί του νοσοκομείου Λαμίας, χωρίς ούτε καν μια τηλεόραση για να μπορεί να ενημερώνεται, την οποία στερείται με το γελοίο επιχείρημα των μπάτσων ότι “υπάρχει φόβος αυτοκτονίας από τα καλώδια της τηλεόρασης”. Τα επισκεπτήρια με τη συντρόφισσά του απορρίπτονται, ενώ δε δίνεται στην ίδια επίσημη ενημέρωση της ιατρικής του κατάστασης.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική μεταχείριση του απεργού πείνας και καλούμε τους μαζικούς φορείς και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ιατρών να πάρουν δημόσια θέση. Οι απεργοί πείνας δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις, βάζουν ανάχωμα τη ζωή τους και αγωνίζονται για να θριαμβεύσει η ίδια η ζωή. Οι νεκροί απεργοί πείνας δεν αυτοκτονούν, δολοφονούνται από τα καπιταλιστικά κράτη, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας οι φυλακές αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο εξάσκησης του δόγματος “νόμος και τάξη”, ένα τιμωρητικό και αυταρχικό δόγμα το οποίο βιώνουν στο πετσί τους οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες με τον χειρότερο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Η μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτέλεσε το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Τα ειδικά σώματα της αστυνομίας απέκτησαν το ελεύθερο να εισβάλουν ανενόχλητα ότι ώρα θέλουν και με όποιον τρόπο θέλουν μέσα στις φυλακές στέλνοντας ένα μήνυμα παντοδυναμίας της αστυνομίας. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες που βρίσκονταν στις μαύρες λίστες της αστυνομίας έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον και μια πραγματικότητα όπου η αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την σύλληψη σου αλλά πλέον καθορίζει τον τόπο και τον τρόπο έκτισης της ποινής σου. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καταγγελίες για αστυνομική βία εντός των φυλακών έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ακολούθησε η ψήφιση των νέων ποινικών κωδίκων καθώς και οι διαρκείς αλλαγές τους προς το χειρότερο. Πολλοί κρατούμενοι χάνουν το δικαίωμα παραμονής τους σε αγροτικές φυλακές και μετάγονται πίσω σε κλειστές εξαιτίας “φωτογραφικών” νόμων, ενώ οι αγροτικές φυλακές παραμένουν μέχρι και σήμερα υποστελεχωμένες, σχεδόν άδειες και στα όρια της διάλυσης. Αυστηροποιείται το πλαίσιο χορήγησης αδειών από το 1/5 στα 3/10 καθιστώντας ακόμα και τις ελάχιστες ανάσες ελευθερίας των κρατουμένων ακόμα πιο ασφυκτικές και περιορισμένες. Αυστηροποιείται το σύνολο των ποινών καθιστώντας τες ακόμα πιο εξοντωτικές και δυσβάσταχτες. Οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τις φυλακές σε υπερπληθωρισμό. Εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους. Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη βία και την απελπισία στο εσωτερικό τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική κίνηση στο Δημαρχείο Βύρωνα όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Ενορχηστρωτή σε συνέχεια άλλων, ενός αστυνομικού κράτους το οποίο, πέρα από όσα αναφέρθηκαν ήδη, διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της κοινωνίας με κατασταλτικούς όρους, δαπανά το δημόσιο χρήμα σε εξοπλισμούς και προσλήψεις αστυνομικών για να διαχειριστεί τον Covid-19, συνεισφέροντας έτσι στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καταστέλλει και συλλαμβάνει εργαζόμενους όταν διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις, συνεχίζει τη θανατοπολιτική των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, επιβάλλει το κατασταλτικό δόγμα εντός των πανεπιστημίων. Ο συγκεκριμένος Υπουργός διαλαλεί ότι με δική του πρωτοβουλία η εκπαίδευση των αστυνομικών θα γίνεται πλέον στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών και ξέρουμε καλά ότι η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας έχει στόχο να κάνει ακόμη πιο σκληρή την καταστολή απέναντι σε όποιον και όποια σηκώνει κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους.

Καλούμε το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες και την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον απεργό πείνας, να ενώσει τη φωνή του και να πλαισιώσει τη διαδήλωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/6 στις 18.00 στα Προπύλαια.

Καλούμε τον Δήμαρχο Βύρωνα, τους εργαζόμενους του Δήμου και την γειτονιά να πάρει θέση απέναντι στον Υπουργό των Δολοφόνων. Τα επικοινωνιακά και προεκλογικά του πανηγυράκια δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Να στηθούν στα Υπουργεία, στα κομματικά γραφεία ή στα κυριλέ ξενοδοχεία που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε μήκος και πλάτος της Αθήνας επιβάλλοντας την «κάθαρση» των γειτονιών μας από τους κατοίκους της, μέσω της αύξησης ενοικίων και των επιχειρήσεων σκούπα, ώστε να εγκατασταθεί το κεφάλαιο.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis