Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:44 | 19/10/2022

Ένωση Αχαΐας : Κέραιο χτύπημα στα κυκλώματα διακινητών ανθρωπίνων ψυχών

Η Ένωση μας συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της ΟΠΚΕ Αχαιας για την εξάρθρωση  εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο εσωτερικό της Χώρας.

Πρωινές ώρες της 17-10-2022 το πρωί, οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής εννέα άτομα (τρεις αλλοδαπούς και έξι ημεδαπούς άνδρες).

Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν ακόμη τριάντα άτομα, συνεργοί και μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στη διακίνηση των μεταναστών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδής κατάθεσης, της ψευδής καταγγελίας, της υπεξαίρεσης, της παράβασης του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και της παράβασης της νομοθεσίας για την Πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο  προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών, διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες, που κατέβαλαν στους διακινητές έως και 5.500 ευρώ ανά άτομο.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομες πράξεις τους ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ περίπου.

Η Ένωση μας προσπαθεί καθημερινά να βρίσκεται κοντά σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν τη μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis