Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 19/03/2020

Συγκλονίζει η προσπάθεια ενός δικυκλιστή διασώστη του ΕΚΑΒ να κρατήσει στη ζωή έναν 35χρονο, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, o άνδρας, την ώρα που γυμναζόταν σε γυμναστήριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ξαφνικά κατέρρευσε.

Άμεσα έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ, ενώ ένας γυμναστής και μια γυμνάστρια που εργάζονται στο γυμναστήριο, ξεκίνησαν στον 35χρονο Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο σημείο που κατέρρευσε, κάνοντας του συμπιέσεις και εμφυσήσεις.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, φαίνεται η αγωνιώδης προσπάθειά του να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο.

Μόλις έφτασε επί τόπου ο διασώστης, του χορήγησε άμεσα απινίδωση και εξασφάλισε 100% την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο του αλλά και σε όλο του το σώμα.

Λίγα λεπτά αργότερα έσπευσε στο σημείο και το πρώτο ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου συνέχισε να βοηθάει στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μέχρι την και την στιγμή που πήραν μπρος η καρδιά και τα πνευμόνια του.

Ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", όπου νοσηλεύτηκε αρχικά για δύο μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έπειτα για δύο εβδομάδες στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου, από την οποία και πήρε εξιτήριο σε άριστη κατάσταση.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, ο διασώστης περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια για τη διάσωση του άνδρα, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η γνώση παροχής πρώτων βοηθείων αλλά και η άμεση ειδοποίηση του ΕΚΑΒ για ανάλογα περιστατικά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την κάμερα κράνους του δικυκλιστή διασώστη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης:

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis