Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:56 | 26/02/2022

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές καθώς η ΕΑΛ τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνιου Νίκου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, συνέπεια τροχαίου, την 9/9/2020, υπηρετών στην ομάδα ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής. Ήταν μόλις 24 ετών…

Μέλη της οικογένειας του αστυνομικού παρέλαβαν τιμητική πλακέτα:

Απόσπασμα όσων είπε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας:

Αναλυτικά, όσα ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αστέριος Μαντζιώκας:

«Κάθε χρόνο, το πρώτο (Α΄) Ψυχοσάββατο του έτους, όλες και όλοι εμείς, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, έχει καθιερωθεί να αποτίνουμε φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συναδέλφους μας.

Όπως είναι εύλογο, η συγκεκριμένη ημέρα ξυπνά μνήμες με έντονη συγκινησιακή φόρτιση και δέος για τον ηρωισμό των αστυνομικών που εκπλήρωσαν το καθήκον τους με το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή. Αναμφισβήτητα, το επάγγελμα του αστυνομικού, λειτούργημα κατ’ ουσίαν, εγκυμονεί κινδύνους και εσωκλείει δύσκολα διαχειρίσιμες συνθήκες μιας και σε κλάσματα του δευτερολέπτου παίζεται η ζωή του κορώνα – γράμματα.

Θανατηφόρα δυστυχήματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αυταπάρνηση και ζήλος συναδέλφων απέναντι σε ένοπλους εγκληματίες και πολλοί άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής ή τον σοβαρό τραυματισμό των αστυνομικών, περιλαμβάνονται δυστυχώς στην καθημερινή μας ατζέντα.

Τη στιγμή αυτή, εδώ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ενώπιον του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών και του Ιερού Παρεκκλησίου του Προστάτη μας Αγίου, Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, θα ήθελα προσωπικά, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, να εκφράσω τη βαθιά μου προσωπική θλίψη, αλλά και όλων των συναδέλφων μου, για όσους έφυγαν ως ήρωες, αλλά είναι «εδώ».

Είναι «εδώ» ως ανάμνηση και φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς που συνεχίζουμε αυτό για το οποίο ταχθήκαμε, να υπηρετούμε πιστά την πατρίδα και να προασπίζουμε τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των συμπολιτών μας. Και θα είναι «εδώ» και για τις επόμενες γενιές αστυνομικών.

Με την ευχή και την ελπίδα να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Αθάνατοι»! Αιωνία τους η μνήμη!».

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος και παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών:

Πηγή:  larissanet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis