Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:26 | 03/02/2022

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από  καφέ  στα Κάτω Πατήσια,όπου μιλούσε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσαγωγές

Δείτε την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Τι συνδέει την αριστεία, την αχρηστία και την ασυλία τις τελευταίες μέρες;

Ο Κώστας Μπακογιάννης, δημαρχος αθηναίων.

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.

Κωρονοπάρτι μέσα στην καραντίνα στα εγκαίνια της Ομόνοιας, εκατομμύρια πεταμένα σε μεγάλους περιπάτους, χάρισμα δημόσιων χώρων και πάρκων σε καπιταλιστές προς «υιοθεσία», φιέστες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με φίλιους καλλιτέχνες. Και βέβαια, πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και οικονομική μπίζνα της «ανάπλασης των εξαρχείων» και του real estate της πρωτεύουσας.

Κι όταν έρχεται η ώρα να γίνουν απλά τα στοιχειώδη ο Δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχός του παριστάνουν τους χιονάνθρωπους. Με 15 πόντους χιόνι και ακόμα και η πλατεία συντάγματος ήταν αδιάβατη! Ο Δήμος Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας δεν έκανε απολύτως τίποτα! Τίποτα, πέραν ίσως από το να εκχιονιστεί (αν αληθεύει η κατηγορία που διαβάσαμε) η είσοδος της πολυκατοικίας της μητέρας του στην Κηφισίας.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι κατάφερε να βγει εντελώς από το κάδρο των ευθυνών κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Πατούλης, ούτε ο Στυλιανίδης, ούτε καν ο Μητσοτάκης. Τα ΜΜΕ απέφυγαν και να τον αναφέρουν έστω, τον έβγαλαν σχεδιασμένα από το κάδρο.

Γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι πολιτικές ελίτ. Γνωρίζουμε τις επενδύσεις που γίνονται από την εξουσία στους γόνους κοτζαμπάσικων οικογενειών που διαφεντεύουν δεκαετίες την πολιτική ζωή της χώρας. Ξέρουμε ότι ο Μπακογιάννης είναι στην αμέσως επόμενη σειρά σωτήρων, όταν η παρούσα ομάδα σωτήρων (πχ ο Κ. Μητσοτάκης) αποσυρθούν εξευτελισμένοι από την εκλογική αγορά. Κι αυτοί οι σωτήρες πρέπει να κρατηθούν στο απυρόβλητο με κάθε τρόπο, ακόμα κι όταν η γελοιότητα των επιλογών τους δεν μπορεί να κρυφτεί.

Η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Από τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, τη μόλυνση, την βρωμιά, την ασυδοσία των επιχειρηματιών και τις παρεμβάσεις των πολιτικών. Αρκούν 15 πόντοι χιόνι και η ανοχύρωτη πόλη γίνεται και αδιάβατη.

Αξίζει ίσως να θυμηθούμε ότι στο περσινό χιόνι ο δήμος αθηναίων ανακοίνωσε ότι έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ για την αγορά αλατιού, την επομένη (!) της χιονοπτωσης. Τι έγινε άραγε φέτος αυτό το αλάτι;

Από την μεριά μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαριστούμε σε κανέναν από όσους συναρτώντας το κράτος και το κεφάλαιο συνθέτουν την συνολική ευθύνη για την μιζέρια που ζούμε. Θα μας βρίσκουν απέναντι και όλοι μαζί και ο καθένας τους χωριστά. Ας το πάρει απόφαση και ο δελφίνος Μπακογιάννης. Εμείς θα είμαστε απέναντί τους ώσπου απέναντί τους να βρεθούν οι μάζες των μη προνομιούχων, όλη η κοινωνική βάση και να τελειώσει το καθεστώς τους μια και καλή.

Είναι άριστοι όταν πρέπει να «κυκλοφορεί το χρήμα», είναι άχρηστοι σε κάθε πρόβλημα των πολλών, αλλά ασυλία δεν πρόκειται να έχουν, ας το πάρουν αποφαση.

Ρουβίκωνας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis