Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 29/03/2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν σήμερα, σύλλογοι και φορείς του Νοτίου Διαμερίσματος, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Στη συγκέντρωση των κατοίκων θα συμμετέχουν και οι αστυνομικοί και λιμενικοί της Πάτρας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς πληθαίνουν καθημερινά οι μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στους άτυπους καταυλισμούς που έχουν στήσει στα πρώην εργοστάσια της παραλιακής ζώνης και κυρίως στου Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.

[custom:google-ads]

Αγανακτισμένοι δηλώνουν και οι αστυνομικοί και λιμενικοί που υπηρετούν στην Πάτρα, καθώς παρά τις συνεχείς παραινέσεις και εκκλήσεις τους -όπως λένε-, το τελευταίο 6μηνο προς πάσα κατεύθυνση, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από την πολιτεία για τον περιορισμό των μεταναστών στην περιοχή, αλλά ούτε και ενίσχυση με προσωπικό των ειδικών υπηρεσιών.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μ.μ., απέναντι από την είσοδο του νέου λιμανιού (είσοδος πρώην εργοστασίου Πειραϊκής Πατραϊκής).

Στη διαμαρτυρία κατοίκων, αστυνομικών και λιμενικών «απαντούν» με αντισυγκέντρωση αναρχικές ομάδες και συλλογικότητες, οι οποίες έχουν δώσει «ραντεβού» στις 2.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ.

Οι συγκεντρωμένοι θα ενωθούν με τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στον άτυπο καταυλισμό της ΑΒΕΞ, «για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό», όπως τονίζουν.

Δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα της αστυνομίας στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους των δύο συγκεντρώσεων.

Πηγή: patrastimes.gr

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis