Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:02 | 03/05/2018

Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κάτοικοι της Μυτιλήνης προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19:30 την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, συναντήθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος , Σπύρος Γαληνός θα παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτών στον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση.

Παράλληλα, σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter ο ανταποκριτής του Spiegel,  αντιεξουσιαστές καλούν σε αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, έχοντας συγκεντρωθεί στο σημείο με κράνη, μαντήλια και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.
[custom:google-ads]
Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.

Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.


Το κείμενο της πρόσκλησης στη διαδήλωση αναφέρει και τα αιτήματα των κατοίκων, που αφορούν την αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες που παραμένουν στην Μόρια, αλλά και την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ.

«Εφτασε η ώρα που οι κάτοικοι, οι φορείς και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ενωμένοι σαν μια γροθιά πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», ότι πρέπει επιτέλους η Λέσβος να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επί προσθέτως να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%», σημειώνουν.



protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis