Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:28 | 30/06/2016

Στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας έχουν μπει πέντε νέα πρόσωπα τα οποία πήραν μέρος χθες πήραν μέρος στην κατάληψη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" στην πρεσβεία του Μεξικού.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα που δεν έχουν ποτέ ξανά σημανθεί από τις ελληνικές Αρχές και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ ξανά την ελληνική αστυνομία. Χθες ήταν μαζί με την ηγετική ομάδα του Ρουβικώνα όταν εισέβαλαν στην πρεσβεία και ήταν ανάμεσα στα 14 άτομα που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Και οι πέντε δήλωσαν είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι είτε άνεργοι ενώ η νεαρή κοπέλα ηλικίας 21 ετών δήλωσε ότι είναι φοιτήτρια και διαμένει στην περιοχή Παπάγου.

Αξιωματικοί της ασφαλείας δεν αποκλείουν να πρόκειται για στρατολόγηση νέο προσώπων. Έτσι στέλνουν διπλό μήνυμα, και πως εύκολα καινούργια άτομα μπορούν να ενταχθούν στην αναρχική ομάδα αλλά και εύκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακτιβιστικές ενέργειες από άτομα που δεν γνωρίζει η αστυνομία και άρα δεν βρίσκονται κάτω από το καθεστώς του διακριτικού ελέγχου.

 

Η έρευνα πάντως των Αρχών δεν σταματά στη διαπίστωση μόνο των νέων μελών καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα άτομα αυτά επισκέπτονται το κατειλημμένο κέντρο VOX στα Εξάρχεια ή αλλά μαγαζιά στην ίδια περιοχή.

 

www.cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis