Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:10 | 08/04/2016

Τρεις Νορβηγοί στρατιώτες εξανάγκασαν έξι νεοσύλλεκτους να τρέξουν γυμνοί και χωρίς παπούτσια έξω από τον στρατώνα τους και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Το απαράδεκτο «καψόνι» έγινε στις 19 Ιανουαρίου του 2015 στην πόλη Setermoen, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά, τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς ανακοινώθηκαν τα χρηματικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους στρατιώτες.

Μετά την καταγγελία για το συμβάν με πρωταγωνιστές τους τρεις στρατιώτες που υπηρετούν στην «Ταξιαρχία του Βορρά», η στρατιωτική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στους στρατιώτες με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης χωρίς όμως να υποστούν περαιτέρω πειθαρχική τιμωρία.

Ο Fred Arne Jacobsen, συνταγματάρχης της Ταξιαρχίας δήλωσε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ότι οι έξι νεοσύλλεκτοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο για πρώτου και δεύτερου βαθμού κρυοπαγήματα ενώ έγινε γνωστό πως το «καψόνι» δεν συμπεριλαμβανόταν σε εξουσιοδοτημένη στρατιωτική άσκηση.

Παρόλο που κανένας από τους νεοσύλλεκτους δεν υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας δήλωσε ότι στους τρεις στρατιώτες θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί αυστηρότερες κυρώσεις. Ο εκπρόσωπος του στρατού Obit Aleksander Jankov δήλωσε για το συμβάν: «Αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν, οι νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια που καλούνται να υπηρετήσουν στον στρατό θα πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, κατά συνέπεια λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το περιστατικό».

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis