Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
opla
21:28 | 19/10/2022

Η ολλανδική κυβέρνηση θα επενδύσει έως 3,5 δισεκ. ευρώ σε στρατιωτικές προμήθειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλάζοντας την πολιτική του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Έπειτα από χρόνια μείωσης των δαπανών, οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα αγοράσουν από το 2003 ως το 2006 ένα σύστημα ρουκετών πυροβολικού και 10 πυροβόλα χόβιτσερ έναντι έως 1 δισεκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Η Ολλανδία θα αγοράσει επίσης ένα κινητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας έναντι έως 2,5 δισεκ. ευρώ, αναφέρει σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο ο υφυπουργός Άμυνας Κριστόφ φαν ντερ Μάατ.

«Ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπογραμμίζει την ανάγκη να είμαστε ικανοί να δράσουμε σε όλο το φάσμα της βίας», υπογραμμίζει.

Η Ολλανδία δεν διαθέτει ρουκέτες πυροβολικού από το 2004, όταν περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό είχαν οδηγήσει στην πώληση του συστήματος στη Φινλανδία.

Το νέο σύστημα κινητής αντιαεροπορικής άμυνας έχει στόχο να βελτιώσει την άμυνα έναντι απειλών από εχθρικά ελικόπτερα, αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους κρούζ, ανέφερε ο Φαν ντερ Μάατ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis