Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:40 | 07/10/2015
Γράφει ο
Νικόλαος Σκιαδάς
Ανχης ε.α 

 

Δεν σταματά ποτέ να με εντυπωσιάζει η δύναμη, η αυταπάρνηση και η εφευρετικότητα των στελεχών, μονίμων και εφέδρων που απαρτίζουν το σύνολο που λέγεται Ελληνικός Στρατός. Καταφέρνουν ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς, όπου η υποκρισία, το ψέμα και οι οικονομικές δυσκολίες σφυροκοπούν το προσωπικό σε πολλαπλά επίπεδα, αυτοί να αντιστέκονται σθεναρά και να συνεχίζουν να παράγουν έργο ποιοτικότερο, αποδεικνύοντας καθημερινά το σύνολο των ικανοτήτων τους. Πόσα πικρόχολα λόγια ξεστόμισαν πολιτικοί, ανίκανοι και τυχοδιώκτες, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με ειδικά διεθνή βραβεία βλακείας, για τις ενέργειές τους σε υποθέσεις όπως Οτσαλάν και γερμανικά υποβρύχια, για εκφράσεις όπως «έχω τη λίστα Lagarde στο στικάκι στο σπίτι μου μαζί με τα απόρρητα σχέδια του Υπ. Εθν. Άμυνας, αν θέλετε αντίγραφο πείτε το στη γραμματέα μου» οι οποίοι έχουν κριθεί αμετακλήτως ως Ανίκανοι Κατηγορίας Ι3 (δεν διευκρινίζεται πλήρως αν στις μειωμένες ικανότητες είναι και η πνευματική), και όσοι εξ αυτών ενεπλάκησαν με το Υπ. Εθν. Άμυνας ασκούσαν περίτρανα το δόγμα « λέω πολλά, δεν κάνω τίποτα, αν όλα πάνε καλά αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αν στραβώσει κάτι οι ευθύνες στους στρατιωτικούς». Αυτοί λοιπόν, χαρακτήρισαν «αντιπαραγωγικούς, αυτιστικούς και υποψήφιους πραξικοπηματίες» τους στρατιωτικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι οι πιο αγαπητοί επαγγελματίες στην Ελληνική κοινωνία και λαμβάνουν καθημερινά την αμέριστη εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Θα αναφερθώ στο παράδειγμα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το οποίο εδώ και λίγους μήνες διαθέτει τον σπάνιας ομορφιάς, καλοφροντισμένο χώρο του φουαγιέ του μουσείου σε όποιον πολίτη επιθυμεί να κάνει παιδική εκδήλωση (πάρτυ γενεθλίων ή κάτι ανάλογο). Ο Διευθυντής του μουσείου Σχης κ. Φαρμάκης Γεώργιος και Υποδιευθυντής του Τχης κ. Τριανταφυλλίδης Γεώργιος εργάζονται μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο και έχουν καταφέρει:


Να εντυπωσιάζουν τα μικρά παιδιά με το παιχνίδι θησαυρού και την ωραιότατη ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου που εκτελούν κατά άψογα επαγγελματικό τρόπο έφεδροι στρατιώτες, που τιμούν τον εαυτό τους και τη στολή που φορούν.

Να υποδέχονται, φιλοξενούν, ξεναγούν και να ενημερώνουν τους προσκεκλημένους γονείς & φίλους στο σύνολο των εκθεμάτων του μουσείου που πάρα πολλοί αγνοούν.

Να προβάλουν σε μοντέρνο συνεδριακό χώρο 200 ατόμων διάφορες εκπαιδευτικές προβολές για παιδιά ακόμα και ταινία 3D με θέμα τα αεροπλάνα και τις πτήσεις (Skies to eternity) με τις προσπάθειες του ανθρώπου για πτήση από τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο μέχρι σήμερα.
Να κάνουν πολύ χαρούμενα τα παιδιά και ευτυχισμένους τους γονείς, συνοδούς και φίλους για τις ευχάριστες, δημιουργικές και με ατέλειωτες ιστορίες ώρες που κύλησαν σε ένα όμορφο και καλοφροντισμένο χώρο (εσωτερικά και εξωτερικά) που κοσμεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμος.

Τα όσα βίωσα προσωπικά μαζί με φίλους και γνωστούς με έκαναν να νοιώσω ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι δεν σταματούσαν να εκφράζονται όλοι με τα καλύτερα σχόλια για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας που είναι πρωτοποριακός, σε επαφή με το κοινωνικό σύνολο, τονίζει και καταδεικνύει το έργο των στρατιωτικών το οποίο είναι αποτέλεσμα κόπου και χρόνου μονίμων και εφέδρων που δίνουν όλο τους το είναι για να επιτύχουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Το κέρδος για όλους τους συμμετέχοντες ανεκτίμητο. Τα ζωντανά παραδείγματα που δίνουν οι έφεδροι στα μικρά παιδιά από την συμπεριφορά, τις γνώσεις και την συνολική εικόνα τους είναι ότι καλύτερο για παιδιά ηλικίας 9-10 χρονών. Η εικόνα του Στρατού είναι ωραία, ζωντανή, πρωτότυπη και ελκύει τους μικρούς μαθητές, αγόρια και κορίτσια, που θα επανδρώσουν σε λίγα χρόνια τις τάξεις του Στρατού είτε ως έφεδροι είτε ως μόνιμοι. Εντυπωσιάζει ο επαγγελματισμός και η ευγένεια των στρατιωτών. Παραδειγματίζει η εικόνα του στρατιώτη που έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, εργαζόταν εκεί, αλλά απέστρεψε για να κάνει την θητεία του, ως φιλότιμος και φιλόπατρις νέος και θα επιστρέψει πάλι εκεί για να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά όταν ξεναγεί και μιλά για μάχες νομίζεις ότι ήταν παρών και οι γονείς των παιδιών κοιτούσαν και σίγουρα πολλοί θα σκέφτηκαν «έτσι θα ήθελα να είναι κάποτε και ο γιός μου ή η κόρη μου»….. 

Όλο αυτό το πολύ πρωτότυπο και επιτυχημένο αποτέλεσμα, το οποίο δεν εμφανίζει κανείς από τους εμπλεκόμενους ως προσωπική επιτυχία, προέκυψε αποκλειστικά και μόνο από πρωτοβουλίες και ομαδική εργασία μονίμων στρατιωτικών σε συνδυασμό με οπλίτες θητείας οι οποίοι αποδεικνύουν την δύναμη της νέας γενιάς και ότι πολλά μπορούν να υλοποιηθούν αρκεί να αφεθούν πρωτοβουλίες στο προσωπικό και να ξεπεραστούν φραγμοί που δολίως τίθενται προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικής προβολής ιδιαίτερα από πολιτικούς και κάποιους ανώτατους αξκούς. Η συνολική λειτουργία του Μουσείου είναι οικονομικά μη δαπανηρή για το κράτος, εξαιτίας των προαναφερθέντων πρωτοβουλιών της Διοίκησής του και η φήμη του ξεπερνά τα όρια της Θεσσαλονίκης και σχολιάζεται θετικά από πλήθος ξένων επισκεπτών για το επίπεδο εξυπηρέτησης και επαγγελματισμού στις ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται. 


Βέβαια δίπλα σε κάθε τι καλό υπάρχει και το «παράξενο» που καραδοκεί και πάει να κλέψει τις εντυπώσεις. Το τι σχόλια άκουσα για τις 2 τεραστίων διαστάσεων ταμπέλες με φωτογραφία του οπλίτη που χαιρετά λανθασμένα και ορθά, και του οπλίτη που φοράει πηλήκιο ορθά και λανθασμένα στην είσοδο του στρατιωτικού πρατηρίου Θεσσαλονίκης δίπλα ακριβώς από το πολεμικό μουσείο δεν περιγράφονται:
Θα βάλετε και άλλες ταμπέλες με το σωστό και λάθος κούρεμα ή ξύρισμα;
Για το σωστό ντύσιμο και πλύσιμο έχετε ταμπέλες ή το μοιράζετε σε γραπτές οδηγίες;
Φαντάζομαι οι ταμπέλες είναι φωτιζόμενες για να φαίνονται οι οδηγίες και το βράδυ;
Για πιο σοβαρά θέματα όπως η ασφάλεια οπλισμού οι ταμπέλες είναι στους θαλάμους γι’ αυτό έχετε ψηλά κτίρια;
Εκτός από φωτογραφικές οδηγίες έχετε και 3D animation προβολές με ορθό και λάθος;


Από πόσο μακριά πρέπει να βλέπει ο στρατιώτης τις οδηγίες;
και χιλιάδες άλλα πολλά που καταδεικνύουν ότι μονάχα λίγα μέτρα χωρίζουν 2 Διοικητές που ο ένας λειτουργεί και έχει στρατιώτες από το μέλλον και ο άλλος έχει νοοτροπία και νομίζει ότι διοικεί στρατιώτες της εποχής των δεινοσαύρων! Βέβαια υπέρμαχοι της ταμπέλας υπήρξαν πολλοί ανώτατοι στο παρελθόν (μόνο ελικόπτερο δεν χρησιμοποίησε παλιός Σωματάρχης για να μοιραστούν τεράστιες ταμπέλες με το δόγμα του σώματος στις πύλες όλων των στρατοπέδων του, εντός μιας εβδομάδας και το χρήμα ξοδευόταν χωρίς συστολή). Δυστυχώς πολλοί ανώτατοι ήταν υπέρμαχοι «του θεαθήναι και του φαίνεσθαι» και όχι της ουσίας. Σπάνιες οι εξαιρέσεις αξκών, πιστών και φιλότιμων στρατιωτών πάνω απ’ όλα, που νοιάστηκαν για το προσωπικό τους και θυσίασαν προσωπικά οφέλη. Να θυμίσω τις ενέργειες του πρώην Α/ΓΕΣ κ. Τσέλιου Αθανάσιου που βοήθησε με προσωπικές του ενέργειες όλες τις μονάδες του Έβρου να βελτιώσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, να εξυπηρετηθεί με υπηρεσιακά και άλλες ευκολίες το προσωπικό των παραμεθορίων ζωνών και πόσα άλλα που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες να περιγραφούν. Αλλά ακόμα και όταν 2 υπόστεγα συντήρησης ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Αεροπορίας Στρατού, κόστους περίπου 500.000 €, καθώς και ο βρεφονηπιακός σταθμός της 31 Μ/Κ ΤΑΞ στις Φέρρες, κόστους 200.000 €, που αποτελούσαν δωρεές του κ. Μανέα προήλθαν από προσωπικές ενέργειες του Α/ΓΕΣ κ. Τσέλιου, σε περίοδο που και «το ένα € το κυνηγούσες με τυφέκιο» λόγω της ταπεινότητας που τον διακρίνει δεν κοινοποίησε τίποτα σε ΜΜΕ, ούτε προσπάθησε να οικειοποιηθεί προσωπικά οφέλη, τότε λοιπόν η πολιτική ηγεσία τον αντάμειψε με αποστρατεία και προέκρινε αξκούς των δεξιώσεων, επισκέψεων και ομιλιών γιατί φαίνεται η εικόνα του Α/ΓΕΣ με στολή παραλλαγής να γυρνά από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, σ’ όλη την Ελλάδα για να αφουγκραστεί προβλήματα και να δώσει λύσεις σε προβλήματα σοβαρά δεν ήταν αρεστή αλλά επιθυμούσαν αρχηγό «σαλονάτο», πολύ ομιλητικό και φίλο των ΜΜΕ. Η κοινωνία όμως διψά για έργα, αλλαγές νοοτροπιών και ουσία, όχι για δεξιώσεις, τελετές και «σαλπίσματα νομής»……. ακούει κανείς;
Επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να δημιουργώ «δυσφορία» και επειδή η ζωή θέλει γέλιο και αισιοδοξία σας κοινοποιώ τις μοναδικές μου εμπιστευτικές πληροφορίες, που προέρχονται από πηγές υψηλής αξιοπιστίας αντίστοιχες της αξιοπιστίας των πολιτικών μας... 

Τελευταίες «Διαρροές» Πληροφοριών από Νέο Ευρω-Στρατό

1η κίνηση by Michalis The Great EuroCommander (Τηλεφωνικές εντολές): 24ωρες υπηρεσίες 10μελούς επιτελείου για άμεση ενημέρωση προσωπικών προφίλ σε Facebook, Twitter, Instagram. Σχολιάζεις και σου απαντούν άμεσα! Νέο Ευρωπαϊκό Δόγμα Μάχης : Real Time Response. Αποτέλεσμα: «έπεσαν» οι σχετικές ιστοσελίδες και οι εταιρείες τους εφάρμοσαν πολιτικές «εκτάκτου ανάγκης».
2η Κίνηση: (Φήμη) Συμμετοχή του Ευρωστρατού σε επιχειρήσεις στη Συρία. Αποτέλεσμα: ακόμα 5 εκατομμύρια Σύριοι εγκατέλειψαν τις οικίες τους φοβούμενοι απώλειες από «φίλια πυρά».
3η Κίνηση: (Σχεδιασμός) Αποτροπή μεταναστευτικού κύματος προ των Ευρωπαϊκών συνόρων. Αποτέλεσμα: Εκπόνηση μελέτης τοποθέτησης μεγαφωνικών συσκευών (ντουντούκες) σε Έβρο, νησιά και βραχονησίδες για εκπομπή ομιλίας του Euro-Commander με θέμα «Παρακαλώ περάστε από την πύλη» & μουσικό υπόβαθρο «You’’ ll Never Walk Alone».
4η Κίνηση: (Σαχ) Φήμες συγγραφής αυτοβιογραφίας για διαμοιρασμό ως εγχειρίδιο καλού ηγέτη σε όλα τα ευρωστελέχη. Αποτέλεσμα: Πιθανός τίτλος «Μichalis the Great. My personal stamp to Hellenic Army nightmare reorganization and dreams about EU Army disorganization» με δώρο CD «Όπου κι αν πας θα με ζητάς» του Μιχάλη …. Μενιδιάτη.
5η Κίνηση: (Ρουά Μάτ) Αλλαγή του σήματος στις στολές από Euro-Army σε €-Army ή e-Army ανάλογα με τα πιστεύω και τις ικανότητες των φερόντων το σήμα. Δεν απαγορεύεται η χρήση και των 2 ταυτόχρονα. 
 
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis