Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 30/11/2021

Για την μετεκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ, που φέρει την υπογραφή του Τάκη Θεοδωρικάκου τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είναι από τις πιο εκπαιδευμένες ομάδες στην Αστυνομία. Πρώτη είναι η ΕΚΑΜ και μετά είναι η ΟΠΚΕ και η ΔΙΑΣ άρα δεν είναι αυτό που περνάει προς τα έξω ‘’οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κάθονται να εκπαιδευτούν’’. Κάθε χρόνο είναι η συντηρητική τους εκπαίδευση απλώς τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πολύ σωστά ο κος Θεοδωρικάκος κινήθηκε άμεσα μετά το περιστατικό του Περάματος να γίνει σωστή επανεκπαίδευση αλλά επ’ ουδενί δεν είναι κάτι καινούργιο για τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ειδικότερα για την ομάδα ΔΙΑΣ», υπογράμμισε ο κ. Μαυροειδάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προχωρά η διαδικασία για την προμήθεια καμερών για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. - Έτοιμος και ο νέος κανονισμός για την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ


Ερωτηθείς αν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ομάδων και μειονοτήτων, απάντησε: «Το πως αντιμετωπίζονται οι χρήστες ουσιών στην καθημερινότητα, πως αντιμετωπίζονται οι ανήλικοι παραβάτες, πως αντιμετωπίζονται οι Ρομά και πως αντιμετωπίζονται κάποιοι από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ είναι όπως αντιμετωπίζονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ο Έλληνας αστυνομικός εφαρμόζει τον νόμο σύμφωνα με τους κανόνες του ποινικού μας δίκαιου που υπάρχουν και δεν κάνει κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο. Όλοι οι πολίτες απέναντι στον αστυνομικό που είναι νόμιοι είναι ίσοι. Οι παράνομοι πολίτες έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν όπως όλες οι αστυνομίες του κόσμου».

Αναφορικά με το νέο εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών σημείωσε: «Πολύ σωστά πριν από δυο ημέρες ο κος Θεοδωρικάκος παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας παρελήφθησαν 100 καινούργιες μηχανές για την ομάδα Δίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό βέβαια δεν φτάνουν, χρειάζεται αντικατάσταση όλου του στόλου γιατί η κάθε μηχανή έχει γράψει πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει αλλαχτεί ο στόλος αυτά τα 12 χρόνια, όποτε χρειάζεται ριζική αλλαγή το οποίο έχει ένα κόστος. Παρελήφθησαν και περιπολικά, ο στόλος των περιπολικών πάει πολύ καλύτερα. Σε ποσοστό γύρω στο 70% έχουν αντικατασταθεί αυτά τα απαρχαιωμένα περιπολικά».

«Χρειάζεται και εξοπλισμός στην ομάδα ΔΙΑΣ, όπως η ειδική στολή μοτοσικλετιστή, πρέπει κι αυτό να γίνει, δηλαδή να υπάρχουν τα προστατευτικά που πρέπει να φοράει ένας δικυκλιστής που κινείται και με υψηλές ταχύτητες όταν καταδιώκει ή ακόμα κι όταν ανοίγουν δρόμο όπως είδαμε το περιστατικό, ένα από τα πολλά, πριν δυο ημέρες οι οποίοι συνάδελφοι μου παρέλαβαν ένα αυτοκίνητο και το οδήγησε ο ίδιος γιατι η μητέρα ήταν σε κατάσταση σοκ, και στο οποίο επέβαινε ένα τρίχρονο κοριτσάκι που είχε καταπιεί μια μπαταρία, και κάνανε από το Τζάνειο μέχρι το Παίδων 12 λεπτά σε ώρα αιχμής. Άρα αυτοί οι ανθρωποι ρισκάρουν τη ζωή τους γι’ εμάς και πρέπει και η πολιτεία να σταθεί διπλά τους είτε με υλικό εξοπλισμός ακόμα και με ένα ειδικό επίδομα που παίρνουν άλλες υπηρεσίες και το ζητάμε κι εμείς το Σωματείο Ειδικών Φρουρών και έχει συμφωνήσει ο κος Θεοδωρικάκος και κάποια στιγμή πρέπει αυτό να δοθεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Χρειάζεται ριζική αντικατάσταση την οποία όμως δεν ξέρω κατά πόσο ο προϋπολογισμός θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι. Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους συναδέλφους μου δεν περιμένουν την πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, βάζουν από την τσέπη τους και για αλεξίσφαιρα και για κράνη και για τον εξοπλισμό τους γενικότερα», διαμήνυσε κλείνοντας.

 

Πηγή:  parapolitika.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis