Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 18/02/2017

Mπλόκο» στους οπαδούς του ΠΑΟ και... διάλυση των φίλων του Αρη, στα μέτρα ασφαλείας για τον αποψινό τελικό στο μπάσκετ. Δεν θα πατήσουν πόδι εκτός Αλεξανδρείου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, σταμάτησαν συγκέντρωση οπαδών του Αρη στο Λευκό Πύργο. Φόβοι για μετά τον τελικό.

«Φυτευτοί» θα τοποθετηθούν  κατ ευθείαν μέσα  στο «Αλεξάνδρειο» περίπου 900-1000 οπαδοί του Παναθηναϊκού που ταξιδεύουν από την Αθήνα, με την συνοδεία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ και μίας Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ)   για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Αρη.    Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα 20 αστυνομικών της Ασφαλείας αλλά και της ΟΠΚΕ θα σταματήσουν, σε μη δημοσιοποιημένο σημείο της διαδρομής τα περίπου 15 πούλμαν  των οπαδών του ΠΑΟ  για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τυχόν ανεύρεση   επικίνδυνων αντικειμένων, φωτοβολίδων κλπ.

Ωστόσο περίπου 2000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών είναι σε επιφυλακή και στην Θεσσαλονίκη  με κύριο στόχο ν αποφευχθεί  «απρογραμμάτιστη»  μαζική συγκέντρωση οπαδών του Αρη που μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και να προκαλέσει ίσως επεισόδια.

Μάλιστα  γύρω στις 11 το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί διέλυσαν «προσυγκέντρωση» περίπου 80 οπαδών του Αρη στον Λευκό Πύργο. Παράλληλα προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κι έξω από την πόλη. Επιπλέον στο γήπεδο  και γύρω από αυτό θα βρίσκονται περίπου 15 διμοιρίες των ΜΑΤ και 4 ΟΠΚΕ, ενώ θα υπάρχει νέος εξονυχιστικός έλεγχος στους εισερχομένους στο γήπεδο. Με το δεδομένο ασφαλώς ότι στο γήπεδο θα υπάρχει «ζωνη» ασφαλείας στους δύο χώρους που θα κάθονται οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Κύριος στόχος των μέτρων της ΕΛΑΣ είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά την άφιξη και κατά την αναχώρηση του από το γήπεδο να μην «πατήσουν» εκτός του χώρου του «Αλεξανδρείου» και να μην έλθουν σε οποιαδήποτε επαφή με οπαδούς του Αρη. Οι τελευταίοι έχει προγραμματισθεί να εισέλθουν στο γήπεδο από άλλο σημείο και να μην υπάρξει ούτε μία απειροελάχιστη πιθανότητα   προσέγγισης οπαδών των δύο ομάδων.

Οι φόβοι που υπάρχουν είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις μεμονωμένων οπαδών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και να μην υπάρξει απρόοπτο στην διάρκεια ή μετά  τον αγώνα, σε σχέση πάντως και με το αποτέλεσμα του.

 

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν έχουν πρόσφατο ιστορικό «συγκρούσεων» κι αυτό είναι σχετικά ενθαρρυντικό.

sdna.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis