Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
20:29 | 19/06/2022

Σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου βρίσκεται ο κρατούμενος αντιεξουσιαστής στις φυλακές Μαλανδρίνου Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός από τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αργότερα είχε συλληφθεί ως ο "τοξοβόλος του Συντάγματος", αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει. Ξεκινώντας την απεργία πείνας σημείωνε σε μακροσκελές κείμενό του:

Διαβάστε επίσης

"Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού, ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκιση μου. Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται."

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργο Κακαρνιά, η υγεία του επιβαρύνθηκε από την πολυήμερη απεργία πείνας και στις 13 Ιουνίου αναγκάστηκε να ζητηθεί για πρώτη φορά ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο Άμφισσας, χωρίς τελικά να νοσηλευτεί.

Ακολούθησε και νέα διακομιδή του στο Νοσοκομείο και το βράδυ της Τετάρτης (15/6), σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, διακομίστηκε στο ΓΝ Λαμίας και στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για κρατούμενους που υπάρχει στον 1ο όροφο του κτιρίου, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Οι ποινές κάθειρξης

Ο Μιχαηλίδης εκτός των ληστειών είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη και για φυσίγγια που βρέθηκαν σε σπίτι. Επίσης, είχε κατηγορηθεί εις διπλούν και ως μέλος της "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς" αλλά είχε αθωωθεί.

Είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019 όταν η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε τις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε μέχρι τότε για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Όταν συνελήφθη και πάλι από την αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020, ζήτησε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Για την αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη, υπάρχουν σε εξέλιξη πολλές κινητοποιήσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε ένδειξη αλληλεγγύης.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis