Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 22/07/2022

 Από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αντιναυάρχου David Saar Salama.

        Την Τρίτη 19 Ιουλίου, μετά την επίσημη υποδοχή του Αρχηγού ΓΕΝ στη Nαυτική Βάση της Χάϊφα, έλαβαν χώρα συνομιλίες μεταξύ των Αρχηγών και αρμοδίων επιτελών. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών ενώ εξετάσθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις περαιτέρω προαγωγής και διεύρυνσής της. Εν συνεχεία ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις, μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Ισραηλινού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης

        Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στην Ιερουσαλήμ, όπου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στο πλαίσιο της επισκέψεως  συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ.  Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και με τον  Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα. Εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο. Κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο «Yad VaShem» όπου κατέθεσε στεφάνι αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

        Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδος στo Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Πρέσβη κ. Κυριάκο Λουκάκη.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis