Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 20/05/2022

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11-05-2022 συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Λασιθίου, και μέλος μας, Α/Υ κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Σταύρο. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Το Δ.Σ. τον συνεχάρη για την θέση που ανέλαβε, του απένειμε τιμητική πλακέτα για την μέχρι τώρα προσφορά του και εξέθεσε τα προβλήματα των αστυνομικών που ταλανίζουν τον Νομό μας.

Συγκεκριμένα, αναφέραμε στον κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο Α.Τ. Νεάπολης με έμφαση την αδυναμία στελέχωσης με ανακριτικούς υπαλλήλους, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον, μετά τις πρόσφατες αποσπάσεις εκτός Νομού, δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες του αξιωματικού υπηρεσίας. Επίσης, οι μεικτές αρμοδιότητες του Α.Τ. Νεάπολης σε συνδυασμό με την ανάγκη φύλαξης του δικαστικού μεγάρου Νεάπολης αναγκάζει τους συναδέλφους να διαθέτονται σε διπλά ή/και πολλαπλά καθήκοντα. Τέλος, με την έλευση της τουριστικής σεζόν η οποία αναμένεται αυξημένη, προβλέπεται να έχει αντίκτυπο στην ομαλή αστυνόμευση της περιοχής που αυτό καλύπτει. Ήδη η αστυνόμευση φαίνεται να είναι ελλιπής αφού αρκετά αδικήματα, κυρίως σε θέματα ασφαλείας, είναι πολλαπλάσια σε σχέση με άλλες υπηρεσίες του Νομού.

Ομοίως και με το Α.Τ. Αγίου Νικολάου, το οποίο επίσης είναι υποστελεχωμένο από την επαναλειτουργία του Α.Τ. Νεάπολης. Επισημάναμε ότι ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών, ειδικά κατά τις ημέρες προσάραξης κρουαζιερόπλοιων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ήδη ελλειμματική κατάσταση που επικρατεί. Ακόμη, αναφερθήκαμε και στην έλλειψη που έχουν το Τ.Α.Ε. Λασιθίου, το Α.Τ. Σητείας και Α.Τ. Ιεράπετρας, τα οποία θα υποστελεχωθούν δραματικά από το νέο έτος μετά τις αποστρατείες συναδέλφων που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του 2023. Ως μόνη λύση της υποστελέχωσης που υφίστανται οι Υπηρεσίες της Δ.Α. Λασιθίου είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των οποίων οι υπάρχουσες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η κατάργηση των οποίων ήταν χείριστο λάθος της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, θίξαμε το μείζον θέμα των υπηρεσιακών οχημάτων της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, τα οποία αποτελούνται από οχήματα ως επί τω πλείστον πέραν της 15ετίας, γεγονός που τα καθιστά δαπανηρά για το δημόσιο αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Ο κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ εξέφρασε την επιθυμία του εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα αυτά και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του Α.Τ. Νεάπολης. Ακόμη, μας δήλωσε με αισιοδοξία και σε καλό κλίμα συνεργασίας για την κατανομή των συναδέλφων που θα έλθουν στις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού, ώστε η διάθεσή τους να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Χ. Γεώργιος                                                     ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis