Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:46 | 10/05/2019

H ενημέρωση που ακολουθεί αναρτήθηκε εχθές στη σελίδα στο fb Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:

Μέλος της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προσέφυγε στο ΣτΕ για πειθαρχικό πρόστιμο που πλήρωσε γιατί είχε αφήσει γένια.

Συνήγορος του ο Βασίλη  Σωτηροπουλος ο οποίος έχει στηρίξει έμπρακτα το Σωματείο μας με τις νομικές του υπηρεσίες και τον ευχαριστούμε θερμά.

Αναμένουμε την απόφαση η οποία θα αλλάξει ριζικά συντηρητικές αντιλήψεις για την εμφάνιση των Ελλήνων Αστυνομικών.

[custom:google-ads]

* Δείτε και την ανάρτηση του κ. Βασίλη Σωτηροπουλου στο fb:

"Αύριο στο Διοικητικό Εφετείο εκπροσωπώ έναν αστυνομικό, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα του να έχει γένια και να μην είναι υποχρεωτικά ξυρισμένος ως μέρος της «στολής».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ήδη έχει κρίνει ότι η επιλογή της γενειοφορίας αποτελεί στοιχείο που εντάσσεται στην ιδιωτική επιλογή του ατόμου ως σωματικό χαρακτηριστικό και επομένως προστατεύεται από το άρθρο 8 της Ε.Σ.Δ.Α.

Καταδικάστηκε μάλιστα η χώρα που επέβαλε υποχρεωτικό ξύρισμα σε φυλακισμένους.

Σε παρόμοια αποτελέσματα κατέληξε και το Συμβούλιο της Επικρατείας όσον αφορά την απαγόρευση να φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) οι υποψήφιοι για σώματα ασφαλείας.

Στην υπόθεση που υπερασπίζομαι, ο αστυνομικός προσέβαλε την διαταγή περί υποχρεωτικού ξυρίσματος ως αντίθετη στο Σύνταγμα (ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας), την ΕΣΔΑ και τον ν. 4443/2016 που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω χαρακτηριστικών φύλου, όπως είναι τα γένια, κατά την αιτιολογική έκθεση.

Στο διοικητικό εφετείο προσβάλλεται το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την αστυνομία."


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis