Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:12 | 25/02/2022

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται σήμερα προκειμένου να δικαστεί ο Aρχιμανδρίτης που συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου στα Εξάρχεια, μετά από έλεγχο των αστυνομικών. Κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και απειλή.

Εκείνος ήταν στο αυτοκίνητό του, αναζητώντας να κλείσει τον συναγερμό που χτυπούσε και οι αστυνομικοί που τον πλησίασαν για έλεγχο τον κατηγορούν για απείθεια.

    
 

Οι καταθέσεις που φέρνει στο φως το newpost ρίχνουν φως στις συνθήκες που έγινε το περιστατικό

Ο Αρχιμανδρίτης υποστήριξε 

«Στις 22:20 βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητό μου στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας. Άξαφνα χτύπησε ο συναγερμός, ενώ βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητο  και σύντομα τον απενεργοποίησα. Τότε αντιλήφθηκα μία ομάδα αστυνομικών να πλησιάζουν το όχημά μου. Μόλις πλησίασαν το όχημα  από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού προσπαθούσαν με τη χρήση φακού να δουν εντός του οχήματος  και για να τους διευκολύνω κατέβασα το παράθυρο του οδηγού και το πίσω του οδηγού.

Συνέχισαν να χρησιμοποιούν το φακό προς εμένα με συνέπεια να νιώσω ταραχή και ανασφάλεια, επειδή αδυνατούσα να δω λόγω των φακών και επειδή επιχειρούσαν να ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος, οι οποίες ήταν ήδη κλειδωμένες πριν την άφιξή τους και ζήτησα να μην με τυφλώνουν με τους φακούς. Μου ζήτησαν με επιθετικότητα  να τους παραδώσω τα έγγραφά τους λέγοντάς μου ότι ενεργούν αστυνομικό έλεγχο. Αμέσως ανταποκρίθηκα στο αίτημά τους, δίνοντας τους την άδεια κυκλοφορίας και την ασφάλεια του οχήματος και το δελτίο της αστυνομικής μου ταυτότητας. Ταυτόχρονα μου ζήτησαν να εξέλθω του οχήματος, προκειμένου να το ερευνήσουν και να πραγματοποιήσουν σε μένα σωματικό έλεγχο. Εγώ τότε εξήλθα του οχήματος ενώ παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου, δεν μου ανέφεραν το λόγο που έπρεπε να γίνει έλεγχος οχήματος και σωματική έρευνα.

Αντί για απάντηση έλαβα τη φράση «Πλάτη στην φωνή μου» την οποία δεν κατανόησα τι σήμαινε. Τότε δύο αστυνομικοί με γύρισαν βίαια προς το αυτοκίνητο προκειμένου να με ακινητοποιήσουν και να μου περάσουν χειροπέδες, το οποίο και έπραξαν, και έπειτα μου είπαν «Πέσε κάτω» και επειδή εγώ αντιστάθηκα με την χρήση σωματικής βίας ...

Δείτε την συνέχεια του άρθρου της Τασούλας Παπανικολάου στην ιστοσελίδα  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis